PSU patlaması sisteme zarar verir mi?

Eren Karavil

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 Gb 3000 MHz
SSD veya HDD modeli
WD Blue 1 TB 7200RPM HDD WD blue SN720 500GB M2
Ekran kartı
Asus Dual Radeon RX580 4GB
Anakart
Gigabyte A520 M-K H2
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Herkese merhaba, öncelikle. Sistemimdeki PSU içindeki konnektörü patladı yani şu an böyle düşünüyorum. Bu patlama sonucunda sistemimdeki diğer parçalara zarar gelme olasılığı nedir acaba?

Nasıl gelmiyor hocam akım da gerilimde var çok düşük ihtimal PSU patlayınca elektriği anakarta bindirceğini sanmıyorum bindirsede onu telafi edecek sistemi varmış.
Tek sorun onlar değil. 12v kanalı sıçradıysa tüm sistemdeki bileşenlere zarar verebilir. Neredeyse tüm bileşenler 12v kanalından besleniyor.

Tamam sen çok iyi biliyorsun seninkini yapsın kesinlikle yandı zaten.
Ben iyi biliyorum falan demedim. Olası durumları söyledim. 12V hattı sıçradıysa anakarttaki akım koruması tüm sistemi kurtaramaz. O yüzden sadece yeni PSU takmakla çözülmez; diğer bileşenlerde de hasar olabilir. Umarım yanmamıştır ama kesin konuşmak iyimserlikten başka bir şey olmaz.

Ben iyi biliyorum falan demedim. Olası durumları söyledim. 12V hattı sıçradıysa anakarttaki akım koruması tüm sistemi kurtaramaz. O yüzden sadece yeni PSU takmakla çözülmez; diğer bileşenlerde de hasar olabilir. Umarım yanmamıştır ama kesin konuşmak iyimser olur.
Tamam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı