PSU uzatma kabloları voltaj değerlerini düşürüyor

CptChivas

Kilopat
Yeni kasa aldım ve PSU kablolarım yetişmedi. Ben de bir adet 4 pin işlemci beslemesi ve bir adet 24 pin ATX beslemesi için uzatma kablosu aldım. 4 pin kabloda bir sorun yaşamadım ancak 24 pini bağladığım zaman 12 volt ve 3.3 voltta düşüş oluyor.
3.3 volt 2.8'e kadar düşüyor. Normal bağlantı yaptığımda değerler normal. Normal bağlantıda sadece FurMark testinde 12 volt 11.7'ye düşüyor diğer değerlerim normal. Sizce bu normal mi? Sizce 24 pin kablosu neden voltaj düşmesine sebep oluyor?
  • Q9400 işlemci
  • GTX 750 Ti
  • 300 Watt PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bilgisayardan çok elektriğin kendisinden kaynaklanıyor gibi geldi bana. Elektrikten daha iyi anlayan arkadaşlar daha iyi bilgi verirler ancak yanlış bilmiyorsam elektrik kabloda ilerledikçe karşılaştığı dirençten dolayı gücünü az da olsa kaybeder. Yani kablo ne kadar uzun olursa o kadar kayıp yaşar. Bunlar hesaplanıp güç çıkışı ona göre verilmeli ki istenen yere istenen güçte elektrik iletilebilsin. Muhtemelen güç kaynağınız da kendi kablosuna göre bir güç çıkışı verdiği için ekstra yol elektrikte kayba yol açıyordur. Tabi burada kablo kalitesi gibi durumlar da farkedebilir. Ama dediğim gibi bildiğim ve hatırladığım kadarıyla yazıyorum bunları.

Ya da tamamen saçmalamış da olabilirim. Varsa elektrik işlerinden anlayan bir arkadaş, yardımcı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı