PSU Kabloları Koptu

Çalıştıysa sıkıntı yoksa ne mutlu! :D
Henüz deneme fırsatım olmadı Custom bir kasa üzerinde çalışıyorum. Parçaların gelmesini bekliyorum. Umarım çalışır :D

Anakart işlemciye zarar vermesinde.

Fotoğrafını gönder ama düzeltebilir misin bilmiyorum.
Hocam siz bu konuda ne diyorsunuz. Birde size danışalım. Kırmızıları Kırmızılara Siyahları Siyahlara Sarıları sarılara. Turuncuları Turunculara. Bağlasam bir sorun olmaz dimi yani sonuçta kırmızılar 5.23v Hepsi Aynı 5.23v veriyor. Siyahlar - hepsi - veriyor. sarılar 12V hepsi 12V veriyor. mavi -12V hepsi 12v veriyor zaten gördüğüm kadarı ile 1 tane var Turuncular 3.3 V hepsi 3.3V veriyor.
Yani demek istediğim Siyahlar, Turuncular, Kırmızılar, Sarılar,Aynı renklere bağlansa farketmez hepsi aynı renge bağlanması yeterli olacaktır düşüncesindeyim.

7Nd1Xr.jpg
Evet;
Siyah - Siyah,
Kırmızı - Kırmızı,
Sarı - Sarı,
Turuncu - Turuncu;

bağlanmalı.
Sonuçları Paylaşmamı istemiştiniz.

Hayırlı olsun kardeşim. :)
Merhaba kardeşim kusura bakma seni yine rahatsız ediyorum.
Geçenlerde güç kaynağını yapmıştık hatırlarsan. Onun hakkında bir kaç soru soracaktım.
2 gün önce Anakartı garantiye gönderdim. Birden kendi kendine çalışmayı durdurdu. Güç kaynağı Çalışıyor Yeşil ile siyahı kısa devre yaparak kontrol ettim.
Daha sonra kafama iyicene takılmaya başladı. Elektirik ölçme veya kısa devre ölçme aleti ile deneyip kontrol etmek istedim.

Şimdi Kırmızı kablolar +5v vermesi gereken yerde +4.8v veriyor.
Sarı kablolar +12v vermesi gereken yerde +11.8v veriyor hemen hemen turuncular hariç
hepsinde böyle 0.2v lık bir oran eksik gibi bu normalmidir ?

İkincisi ise Kısa devre kontrolu. Kabloların hepsini cihaz ile kontrol ettim.
Hiç birinde kopukluk yok fakat Kısa devre cihazının COM (siyah eksi) kablosunu siyaha taktığımda.
Kırmızı Artı kablosunun Sarıya taktığımda. ikisi birbirine bağlı gibi cihazı yanıt veriyor. bu normalmidir.
Sarı ile Siyahın bir yerde birbirine temas ettiğini gösteriyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı