PSU ve anakart değiştirmeme rağmen Kernel Power hatası alıyorum

Katılım
28 Eylül 2020
Mesajlar
327
Arkadaşlar hızlıca anlatıyorum. Eski PSU ve anakartımda görüntü kesiliyor. Klavye, mouse ışıkları kesiliyordu. Yeni PSU ve anakart aldım sorunu 40 gün boyunca çözülmüş sandım. 40 gün boyunca 8 GB RAM kullandım. Sonra 8x2 yeni RAM aldım mavi ekran yediğim için garantiye gönderdim yenisini gönderdiler. Yeni RAM'i taktım klavye, mouse ışıkları ve görüntü kesilmeye başladı. Diyeceğim şu; eski PSU ve anakartta da görüntü kesildi yeni aldığım PSU ve anakartta da kesildi. Diyeceğim işlemcim mi arızalı? @4PieD.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pin düzeltseniz dahi çalışmaya devam eder fakat arızası yapmışsa gideremezsiniz, işlemcinin garantisi duruyorsa garantiye gönderin ya da çevrenizde varsa birisinden işlemci alıp deneyin bir süre işlemcileri değiştirin. Dediğim gibi aynı birebir her şeyimiz sizinle işlemciyi söküp gönderdim, iade kabul edildi, değişti 1 aydır sorun yok çok şükür size söylediğimin dışında bir şey çıkması zor gibi görünüyor. RAM'lerin arızası var mı yok mu bilmek istiyorsanız, memtest testi yapabilirsiniz, youtube üzerinden videolara bakarak yapmıştım ama siz zaman kaybetmeden işlemciyi gönderin. AMD ise 3 yıl garantisi vardır. @Bilgisayarsorun926
 
Hocam ısrarla arızayı başka yerlerde arıyorsunuz. Zaten o parçalar sıfır ürünler, önce de o arıza vardı şimdi de bu arıza var. Ayrıca arızalı değilse o parçalar neden değiştirdiler anlamadım. Ayrıca işlemciyi gönderin.
PSU değişti
Anakart değişti
RAM 2.yi almışsınız onu takın sadece onu kullanın, eskiyi bekletin kenarda.
ve hala aynı arıza görünüyorsa sonuç belli : İşlemci.
 
@4PieD hocam anakartın bir bobinine basınca çıt çıt ediyor elimle bobine dokunduğum zaman bobinden şüphelenmiştim o yüzden demiştim. Hocam bir de 8 GB RAM kullanırken görüntü kesilmemişti klavye mouse ışıklar gitmemişti. 8x2 RAM taktım eski sorun devam etti. RAM mi ki diye dedim ama. Hocam işlemcimin garantisi bitmiş Ryzen 5 2600X alacağım Hepsiburada'dan.
 
Almadan önce bunu garantiye al, başka işlemciyle mutlaka dene gerekirse servisle görüş, işlemci arızalı mı değil mi tespit edebilir misiniz de gerekirse ücretli tespit etmelerini rica et arızalı denirse daha sonra al.
 

Geri
Yukarı