PSU ve anakart nedir, neye göre seçilir?

397448

Hectopat
Makaleler
1
Selam! Şu PSU ve anakartın ne olduğunu hala çözemedim. Diğerlerinde az buçuk bir şeyler biliyorum ama bu ikisi garibime gidiyor. PSU ve anakart nedir? Uygunsuz bir PSU veya anakart bağlarsak ne gibi zararları olur? PSU ve anakart neye göre seçilir?

Uygunsuz bir PSU
Sistem durduk yere kapanır veya hiç açılmaz. Patlama gibi durumlar olabilir, parçalar zarar görür.
Uygunsuz bir anakart kullanırsanız üzerine parçaları kuramazsınız, sistem çalışmaz.
PSU ve anakart neye göre seçilir?
PSU sistemin istediği güç miktarına göre seçilir. Anakart işlemcinin soketine göre seçilir.

Selam! Şu PSU ve anakartın ne olduğunu hala çözemedim. Diğerlerinde az buçuk bir şeyler biliyorum ama bu ikisi garibime gidiyor. PSU ve anakart nedir? Uygunsuz bir PSU veya anakart bağlarsak ne gibi zararları olur? PSU ve anakart neye göre seçilir?
Hocam diyelim AMD bir işlemci istiyorsunuz o zaman AMD uyumlu bir anakarta ihtiyacınız vardır. Bunlarda kısaca şu anakartlardır;
-https://www.amd.com/tr/partner/motherboards
PSU ise Türkçe'de güç kaynağı diye adlandırdığımız sisteme güç gidip çalışmasını sağlayan en önemli parçalardan biridir. Tüm parçalara da güç iletir.

Zaten anakartların Intel uyumlu olanlarında pin farklılıkları var mesela 1151 pin gibi oraya 1200 pin bir işlemci takamazsın. Bu uyumsuzluktur mesela. Veya Amd uyumlu anakarta Intel takmak da öyledir. PSU uyumsuzluğuna pek rastlanmaz sadece güç pinlerinde belki yetmeme durumları olabilir.

Anakart, sistem bileşenlerini taşıyan karttır. Üzerinde işlemci, ekran kartı, RAM, ses kartı, ethernet kartı falan bulunur. PSU ise bütün sisteme güç veren cihazdır. Sistem bileşenlerinin toplam gücüne seçilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı