PSU ve anakart pinleri uyumu

abdulsamettrk

Hectopat
Daha fazla  
Bu konu hakkında bilgim yok ama sıkıntı yaşamak istemiyorum, çok karışık bir konu mu?
PSU, anakart, pinler hakkında bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?
Orta seviye 1000TL civarı bir anakart ile 650 Watt'lık bir PSU uygun mudur?

Güncel anakartlar ile güncel PSU'ların uyumu iyidir. Güncel anakart ve eski PSU gibi durumlar sıkıntı çıkarır genelde. Eskiden (çok eskiden) PSU'larda 20+4 pin yerine 20 pin olurdu sadece. Alacağınız PSU modeline de bakmak iyi olur ama 650W ve güncel bir modelse hiç kafaya takmayın. Gerekli çıkışlar vardır zaten onda.

Bu konu hakkında bilgim yok ama sıkıntı yaşamak istemiyorum, çok karışık bir konu mu?
PSU, anakart, pinler hakkında bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?
Orta seviye 1000TL civarı bir anakart ile 650 Watt'lık bir PSU uygun mudur?
Güç kaynaklarında ve anakartlarda 20+4 Soketler bulunmaktadır. Onlarla bağlantıyı yapabilirsiniz.

Güncel anakartlar ile güncel PSU'ların uyumu iyidir. Güncel anakart ve eski PSU gibi durumlar sıkıntı çıkarır genelde. Eskiden (çok eskiden) PSU'larda 20+4 pin yerine 20 pin olurdu sadece. Alacağınız PSU modeline de bakmak iyi olur ama 650W ve güncel bir modelse hiç kafaya takmayın. Gerekli çıkışlar vardır zaten onda.

Biliyorum böyle damdan düşer gibi oldu ama size 1-2 soru sormak istiyorum:

Ekran kartlarında aynı durum mu geçerli? 6 pinli ekran kartım olduğundan çok denk gelmiyorum. Yoksa 6+2 olduğundan sıkıntı çıkarmaz mı diğer PSU'lar.

20+4 olmasının nedeni eski anakartlarda da kullanılmasını sağlamak mı?
@Taptic

Biliyorum böyle damdan düşer gibi oldu ama size 1-2 soru sormak istiyorum:

Ekran kartlarında aynı durum mu geçerli? 6 pinli ekran kartım olduğundan çok denk gelmiyorum. Yoksa 6+2 olduğundan sıkıntı çıkarmaz mı diğer PSU'lar.

20+4 olmasının nedeni eski anakartlarda da kullanılmasını sağlamak mı?
@Taptic
6+2 olayı da esneklik için yapılmış bir şey. 8 pin isteyen donanımlara güç sağlayabilecek güçte ama 6 pin destekleyen cihazlara da uyumlu olsun diye 6+2 dizaynı tercih edilmiş. Bir sorun çıkarmaz iki girişe de.

20+4 olayı da uyumluluk meselesi. Doğrudan 24 pin soket ile de gelebilirdi ama geriye uyumluluk olayı düşünülmüş. Günümüzde devam etmese de olur aslında. Belki özel amaçlı anakartlarda 20 pin olayı devam ediyordur, bunu düşünerek devam ediyor olabilirler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı