PSU ve anakart uyumu diye bir şey var mı?

wizrusty

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Yeni bir sistem toplayacağım fakat bir arkadaşın söylediği şey kafama takıldı o anakartla Power bir arada olmaz diye.

Anakart: MSI MPG Z490M GAMING Edge Wi-Fi 4800MHz(OC) DDR4 soket 1200 M.2 DP HDMI mATX anakart.
Power: Thermaltake Smart BX1 RGB 750W 80+ Bronze 120mm fanlı PSU.
İşlemci: i7 10700K.
Ekran kartı: MSI 2080 Super Gaming X.

Sizce bir sorun olur mu?

Arkadaşlar selam. Yeni bir sistem toplayacağım fakat bir arkadaşın söylediği şey kafama takıldı o anakartla Power bir arada olmaz diye.

Anakart: MSI MPG Z490M GAMING Edge Wi-Fi 4800MHz(OC) DDR4 soket 1200 M.2 DP HDMI mATX anakart.
Power: Thermaltake Smart BX1 RGB 750W 80+ Bronze 120mm fanlı PSU.
İşlemci: i7 10700K.
Ekran kartı: MSI 2080 Super Gaming X.

Sizce bir sorun olur mu?

Cümleyi doğru kuramamıştır. Üst seviye ürünler almışsınız ve o sistem için Thermaltake'ten daha kaliteli güç kaynakları alınabilirdi. Uyum diye bir şey yok.

Yok direk dedi onlar birlikte çalışmaz pinleri uymuyor bende daha önce bu şekilde olmasa da sistem topladım ve kafama takıldı böyle saçma bi şey olabilir mi diye. Pinler de bir sıkıntı olmaz dimi? Standart değil mi bu pinler zaten

Yok direk dedi onlar birlikte çalışmaz pinleri uymuyor bende daha önce bu şekilde olmasa da sistem topladım ve kafama takıldı böyle saçma bi şey olabilir mi diye. Pinler de bir sıkıntı olmaz dimi? Standart değil mi bu pinler zaten
Tabi ki standart. Yanlış bir yorum olmuş. Ama güç kaynağı konusunda yaptığım yorumu yineliyorum.

Aldığınız PSU gayet kaliteli ve yeterli, işlemcinize overclock yapsanız dahi bir sorun yaşamazsınız, tabi arkadaşın dediğin gibi daha kaliteli PSU'lar mevcut ama fiyatı da ona göre artıyor, bence bir sistemdeki en değerli parça PSU olmalı, bütçe sıkıntınız yok ise size sırasıyla, EVGA, SEASONIC ve SILVERSTONE tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı