PSU ve GPU ikisinde de CW sorunu var?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
26.10.2019 tarihinde GPU ve PSU almıştım Vatan Bilgisayar'dan.

GPU'nun CW seslerinin artması sebebiyle garantiye gönderdim ancak bir sorun yok diye geri gönderdiler.
PSU'u göndermedim, bugün gönderecektim, göndermedim. PSU'u çıkardım ve kasadan olabildiğince uzaklaştırdım.
Hem PSU'da hem de GPU'da olduğunu öğrenmiş oldum. İki donanımın faturası aynı, nasıl bir yol izlemem lazım çok ses çıkarıyor ikisi birden.

PSU: Thermaltake 600W 80+
GPU: ASUS ROG STRIX RX580 T8G.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fabrika çıkışı hatalı felan değil NVIDIA fanboyluğu yapıp AMD'yi kötülemeyin burda marka takıntılı fanboylar sizi. AMD'nin CW sorunu hiçte yok sallamayın, hepsi CW sorunluymuş nerde elinde veri varmı nerde bütün kartların CW sorunlu olduğunu gösteren veri? Coil Whine sorunu ayrıca donanımsal bir sorun zaten kasan çöpse burda AMD'yi kötüleme (!)

@Akerfeldt eski erkan kartımı taktım, güçlü olmadığı halde az da olsa yeni PSU'dan CW sesi duyuyorum. Sorunun kaynağı sanırım PSU.
Ekran kartını başka PC'de test edin, başka türlü anlamayazsınız artık. PSU değiştirin desem büyük ihtimalle PSU'nuz yoktur, olsa bile uğraştırır zaten. Başka PC'de GPU'yu deneyin.

Ekran kartını başka PC'de test edin, başka türlü anlamayazsınız artık. PSU değiştirin desem büyük ihtimalle PSU'nuz yoktur, olsa bile uğraştırır zaten. Başka PC'de GPU'yu deneyin.
Başka PC'de deneme şansım yok hocam, bugün teknik servis 7 de kapanmış, ben de 7.30 da orda olmuştum. Yarın akşam teslim ediyorum PSU'u.
Güç kaynağının değişimini sağlamışlar. Muhtemelen haftaya ürün elimde olacaktır.

Son düzenleme:
Daha önce yazmıştım ve ceza yedim. Neymiş hatalı bilgilendirme Powerdan değilmiş miş. Orkestra gibi sesler aynı diye belirtilmiş üstelik. Ne diyelim günaydın.
Kart kronik sorunlu olabilir. Power da ses üretiliyorsa elektro manyetik parazit diye bir şey var o sinyal kablodan bile taşınır.

Dediğiniz doğru hocam, sizi banlayan moderatöre denilecek çok şeyler var da, yeri değil. Dediğiniz gibi, PSU'dan, GPU'ya o ses taşınıyormuş hocam. Teşekkür ederim bu önemli bilgi için.

- Powerdan değilmiş diye sizi banlayan o arkadaş iyi okusun. Sorun Powerdanmış.
Değiştirdikleri PSU'dan da aynı ses gelmekte. Bu Thermaltake babadan oğula nesil galiba. İade hakkım var mı, bir bilginiz var mı? Lanet olsun böyle firmaya.

Son düzenleme:
Hocam PSU değiştirince ses kesildi mi?
Eğer öyleyse kartımı Asus servisine boşa yolladım umarım kartı açıp daha kötü yapmazlar.
Hocam bu arara bendeki sesler aynı değildi.

Hocam peki sağlam bir PSU ile deneme şansınız oldu mu? Yani gerçekten PSU dan olduğu kesin mi? Bende de benzeri bir sorun varda. PSU yine Thermaltake. Cidden CW tarafında çok sorunlu bir firma.

Başka bir PSU ile deneme şansım olmadı. En başında ekran kartını gönderdim servise, herhangi bir sorun olmadığını söylediler.
Daha sonra güç kaynağını gönderdim servise, değişim yapıldı yani servis kabul etti sorunlu olduğunu. Başka bir güç kaynağı ile test etmeye gerek yok, SmartRGB serisi kronik sorunlu bir seri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…