PSU ve işlemci fanı sorunu

MTBlu

Hectopat
Arkadaşlar sistemi yeni topladım, 1 ay olmadı. PSU cızırtılı ve sesli çalışıyor, ayriyeten de işlemci fanımın ışığı yanıp sönüyor, bazen duruyor, tekrar çalışıyor ama sorun yok bilgisayarda. Şu an bunu nasıl çözebilirim? Sistemim şu şekilde:
  • Ryzen 5 2600X işlemci
  • XPG spectrix 256 GB S40G M.2 SSD
  • ASUS Dual GTX 1660 Ti
  • ASUS TUF B450 PLUS GAMING
  • G.Skill 2x8 16 GB 3200 MHz DD4 bellek
  • WD 1 TB Blue 64MB 7200RPM 3.5 SATA 3.0 harddisk
  • Thermaltake Smart RGB 700W 80+
  • Thermaltake UX200 RGB İşlemci hava soğutucu

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU dan gelen ses ile işlemci fanı ledi farklı sorunlar olabilir. Ses, coil whine olabilir, led ise kablolar tam olarak yerlerine oturmadığından temassızlık kaynaklı olabilir. Tabi bu bardağın dolu tarafına bakmak.
Her ihtimale karşı kasaya gelen gücü kesin, power tuşuna 5-6 defa basarak statik elektrik boşalttıktan sonra bütün kabloları çıkartıp doğru yerlerine ve tam olarak taktığınıza emin olduktan sonra deneyin.

PSU dan gelen ses ile işlemci fanı ledi farklı sorunlar olabilir. Ses, coil whine olabilir, led ise kablolar tam olarak yerlerine oturmadığından temassızlık kaynaklı olabilir. Tabi bu bardağın dolu tarafına bakmak.
Her ihtimale karşı kasaya gelen gücü kesin, power tuşuna 5-6 defa basarak statik elektrik boşalttıktan sonra bütün kabloları çıkartıp doğru yerlerine ve tam olarak taktığınıza emin olduktan sonra deneyin.
Dediğini yapıcam ama pek anlamadığım için bu işlerden tanıdığım birine yaptırıcam. Pazar gününe gelecek o güne kadar bilgisayarı kullanmamda sakınca var mı ?

Yukarıda yazdığım en iyimser yaklaşımdı, kesin bu diyemiyoruz, dolayısı ile kullanıp kullanmama konusunda yorum yapmak yanlış olur. Bu işin en kestirmesi farklı bir güç kaynağı ile durumu test etmek.
Sistem hazır kurulu mu geldi yoksa siz mi topladınız?

Bi
Yukarıda yazdığım en iyimser yaklaşımdı, kesin bu diyemiyoruz, dolayısı ile kullanıp kullanmama konusunda yorum yapmak yanlış olur. Bu işin en kestirmesi farklı bir güç kaynağı ile durumu test etmek.
Sistem hazır kurulu mu geldi yoksa siz mi topladınız?
İtopyadan kendim topladım montajlı olarak geldi.

Ses konusu, dediğim gibi coil whine olma ihtimali yüksek ve zararlı bir durumda değildir ama ışıkların gidip gelmesi ile birleşince iş biraz karışıyor ve kesin bir şey söylemekte zorlaşıyor. Işıkların RGB animasyon olmadığından emin misiniz, yani belli bir düzen içinde mi yanıp sönüyor?

Ses konusu, dediğim gibi coil whine olma ihtimali yüksek ve zararlı bir durumda değildir ama ışıkların gidip gelmesi ile birleşince iş biraz karışıyor ve kesin bir şey söylemekte zorlaşıyor. Işıkların RGB animasyon olmadığından emin misiniz, yani belli bir düzen içinde mi yanıp sönüyor?
Evet eminim fakat daha demin dediklerinizi yaptım ışık sorunu düzeldi sanırım hala gitmedi psu ses sorununa gelirsem masada oturup bilgisayarı kullanırken veya oyun oynarken cızırtıyı duymuyorum kasanın arkadasına doğru kulağımı yaklaştırınca duyuyorum. Ayrıyetten Sharkoob TG5 RGB kullanıyorum sanırım diğer kasalara göre fanları daha sesli.

Işıkları bir süre gözlemleyin bakalım tekrar gidecekler mi, onun dışında gürültüden kasıt rüzgar sesi mi fan sürtme sesimi yoksa Coil Whine mı onun ayrımını maalesef benim yapmam imkansız.

Işıkları bir süre gözlemleyin bakalım tekrar gidecekler mi, onun dışında gürültüden kasıt rüzgar sesi mi fan sürtme sesimi yoksa Coil Whine mı onun ayrımını maalesef benim yapmam imkansız.
İşlemci fanının rgb ışığı bilgisayar ilk açıldıktan sonra gidip geliyor ama fan durmuyo ışık gidip geliyor.
RGB ışık kablosunu da çıkarıp taktım fakat birşey değişmedi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı