PSU ve işlemci soğutucusu önerisi

umt81

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bu zamana kadar fark edememiştim. Oyun oynarken işlemci sıcaklığının 93 dereceye GPU sıcaklığının ise 88 dereceye çıktığını gördüm. Gerek oda sıcaklığı gerek kasamın hava sirkülasyonu nedeniyle havalar ısındığı için sistemim çok ısınıyor.

İşlemcimde stok fan bulunuyor bunu kule tipi soğutucu ile değiştirmeyi düşünüyorum soğutucu linkini aşağıya bırakıyorum. Güç kaynağım ise sistemime göre yetersiz olduğu için güç kaynağımı da değiştirmek istiyorum. Güç kaynaklarından anlamıyorum o yüzden sizden yardım istiyorum.

Sistemim:
GPU = RX 5700XT 8 GB.
CPU = R5 3600.
RAM = 16 GB 3200 MHz.
Anakart = ASUS B450M-K
PSU = 600W markasını bilmiyorum 80+ sertifikası yok.

1. soru = aşağıda belirttiğim güç kaynağı sistemim için yeterli midir?
2. soru = güç kaynaklarındaki tam modüler veya yarı modüler ne anlama geliyor?

Almak istediğim kule tipi soğutucu = Xigmatek Windpower WP 1266 EN42388 İntel/Amd Tümü 120mm AT120 Rai Fiyatları ve Özellikleri
Almak istediğim PSU = FSP Hydro GSM Lite Pro HGS-750M 750W 80+ Gold 120mm Fan Yarı Modüler Power Supply - incehesap.com
olur derseniz bu da olabilir = https://www.n11.com/urun/fsp-hydro-...e-guc-kaynagi-1593247?magaza=vesmark?v=1.62.5
Not: Daha fazla bütçem yok maksimum bu kadar daha pahalı ürün önermeyin lütfen.

Soğutucu önerim:
PSU önerim:

Soğutucu önerim:
PSU önerim:
fsp high powerdan daha kaliteli bir marka diye biliyorum.
ve önerdiğiniz soğutucuyu hiç duymadım linkini verdiğim soğutucudan daha mı iyi?
Soğutucu önerim:
PSU önerim:
kullandığım kasaya sığar diye düşünüyorum soğutucu.
POWERBOOST VK-G3902S kasa.

fsp high powerdan daha kaliteli bir marka diye biliyorum.
ve önerdiğiniz soğutucuyu hiç duymadım linkini verdiğim soğutucudan daha mı iyi?
Evet, benim attığım soğutucu daha iyidir. PSU olarak sizin attığınız GSM Lite Pro daha iyi. Karıştırmışım sizin attığınız PSU'yu pardon.
kullandığım kasaya sığar diye düşünüyorum soğutucu.
POWERBOOST VK-G3902S kasa.
Sığacaktır.

Evet, benim attığım soğutucu daha iyidir. PSU olarak sizin attığınız GSM Lite Pro daha iyi. Karıştırmışım sizin attığınız PSU'yu pardon.

Sığacaktır.
peki tam modüler yarı modüler olayı nedir alırken neyine bakmam gerekiyor farkediyor mu tam veya yarı modüler olması?

peki tam modüler yarı modüler olayı nedir alırken neyine bakmam gerekiyor farkediyor mu tam veya yarı modüler olması?
İçinden gelen modüler olmayan direk PSU'ya takılı gelen kabloları kullanabilirsiniz. Pek bir fark olmaz. Modüler PSU'ların olayı kablo kirliliğini azaltmak ama zaten o PSU yarı modüler olduğu için az giriş var.

İçinden gelen modüler olmayan direk PSU'ya takılı gelen kabloları kullanabilirsiniz. Pek bir fark olmaz. Modüler PSU'ların olayı kablo kirliliğini azaltmak ama zaten o PSU yarı modüler olduğu için az giriş var.
anladım o zaman alıyorum psuyu sorunsuz kullanabileceksem.
son bir sorum var attığınız linkten soğutucuyu alıyorum site güvenilir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı