PSU ve RAM montajı nasıl yapılır?

Arda1927

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Uzun aradan sonra RAM'imi ve PSU'u değiştirmeye karar verdim ancak bunları nasıl takacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Bilgisayar servislerine de pek güvenemiyorum. Aradığım bir servis 100 lira fiyat istedi. Kendim bu parçaları nasıl takabilirim ya da güvenilir, bildiğiniz bir servis var mıdır?

Bellek takması çok kolay:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PSU takma stili çoğunlukla kasa ve modele göre değişiyor. Hangi model almıştınız?

RAM montajı için anakarttaki RAM yuvası klipslerini aç RAM'ı içine oturt otomatik bir şekilde kapanır, PSU montajını bilmiyorsan hiç uğraşma yanlış bağlayabilirsin bilgisayarcıya götürsen yeterli olur.

Ram dediğini zaten 2 tane kilit tutuyor. Onlara bastırıyorsun kilidi açılıyor. İkisinin de kilidi açıldıktan sonra RAM'i çekip alıyorsun. Takarken de yuvayı hizalayıp oturtuyorsun. Köşelere hafif bastırınca kilit yerine oturuyor zaten ve çıt diye ses geliyor çok basit bunu yaparsın. PSU montajı için de kabloların nereye gittiğini bilmen gerekir o kadar başka bir şeyi yok.

Merhaba arkadaşlar. Uzun aradan sonra RAM'imi ve PSU'u değiştirmeye karar verdim ancak bunları nasıl takacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Bilgisayar servislerine de pek güvenemiyorum. Aradığım bir servis 100 lira fiyat istedi. Kendim bu parçaları nasıl takabilirim ya da güvenilir, bildiğiniz bir servis var mıdır?
Şayet Vatan Bilgisayar, İtopya tarzı bir yerden aldıysan PSU'yu, kasayı mağazalarına götürüp bağlantılarını yapmalarını isteyebilirsin. Deneyimi olmayanlar için çok karışık bir iş. Ramleri takmak çok kolay, yukarıda videosunu atmışlar zaten. PSU için yukarıdakileri yapamıyorsan mahalle bilgisayarcısına da götürebilirsin, tabii götürmeden önce parçaların fotoğrafını çekmeyi unutma.

Bunu Google'a yazarakta bulabilirsiniz. Moderatörleri anlamıyorum gerçekten. Buradan anlatmayla nasıl takacaksınız acaba çok merak ettim. RAM takarken kulakçıkları açacaksınız ve düzgünce yerine oturtacaksınız. PSU buradan anlatılmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı