PSU yetersizliği nasıl anlaşılır?

m1stx

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16gb ddr4 3000mhz
İşlemci
r5 3500
Merhaba ekran kartımı RX 6500 XT ile değiştirdikten sonra sistem arada 5-10 saniye donup kalıyor, kendi kendine kapanıyor ve oyunda 85W çekmesi gerekirken 30-40W'a kadar düşüyor. PSU kaç watt bilmiyorum etiketinde falan yazmıyor. Sizce PSU mu yetersiz? Nasıl anlarım?

Merhaba ekran kartımı RX 6500 XT ile değiştirdikten sonra sistem arada 5-10 saniye donup kalıyor, kendi kendine kapanıyor ve oyunda 85W çekmesi gerekirken 30-40W'a kadar düşüyor. PSU kaç watt bilmiyorum etiketinde falan yazmıyor. Sizce PSU mu yetersiz? Nasıl anlarım?

Ekran kartı Full yükte TechPowerUp sitesinde yazan değerin altında değer çekiyorsa voltajda dengesizlik vardır. GPU-Z sensors kısmı açıkken FurMark testi yapabilirsin sorumluluk sana ait.

Psu voltajını gösteren programlar var şimdi tam hatırlamıyorum. Bir tane bulup indir ve pc ekran kartına yük bindiren bir başka uygulama indir. Ekran kartına yük bindiğinde PSU 12v sabit kalması gerekir. 10v civarlarına düşüyorsa değerleri PSU yetersizdir. Birde PSU watt değerine bakılıp alınmaz. PSU üzerinde 12v kanalında kaç amper verdiğine bakmalısın ve PSU tek kanal PSU olmalı. Örnek verecek olursam 600w PSU almış isen PSU 12v kanalına bakacaksın, orada 50A yani elli amper yazıyor ise 12x50=600 watt. Yani gerçek 600 watt tek kanal bir PSU. 12v kanalından en az 40 amper vermesi gerek bir PSU. Marka tavsiyem FPS olurdu. İyi şanslar.

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı