PSU'da 8+4 Pin kablosu yok

moznak

Kilopat
Daha fazla  
İlginiz için şimdiden şimdiden teşekkürler. Benim Z390 yeni nesil bir anakart bu anakartta 8+4 pin güç girişi mevcut. PSU 650 W 80+gold bir ürün fakat 8+4 pin mevcut değil. 8 pin var buna cözüm olarak ne yapmam gerekiyor? Harici apart var mı varsa nereden temin edebilirim? Tam adları nedir veya başka bir çözüm yöntemi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Forumlarda genelde ekstra 4 pinin ekstrem hız aşırtma durumları için olduğu söyleniyor. Tabi bu yazdığım cevap genelde i5 9600K kullanıcılarına verilmiş. i7 9700K ile de sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. i9 9900K kullanıyorsanız bence en mantıklı hareket PSU'yu değiştirmek olur. Onun dışında o eksik 4 pin bağlantısı için molexten dönüştürücü tavsiye edenler var ama dönüştürücü kullanmak ne kadar sağlıklı olur bir bilgim yok.

Yanılmıyorsam bahsedilen dönüştürücü bu tarz bir ürün: 4 Pin Molex to 4pin ATX EPS 12v Motherboard Connector Power Supply Adapter Cable | eBay

Bu dönüştürücü olayına çare bulabilen var mı? Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. PSU mu değiştirmeli yoksa 6 pin PCİ-E girişlerini 4+4 pin ATX çeviriciler var. Bunları kullanmak ne kadar mantıklı olur işlemciye zararı olur mu?

İlginiz için şimdiden şimdiden teşekkürler. Benim Z390 yeni nesil bir anakart bu anakartta 8+4 pin güç girişi mevcut. PSU 650 W 80+gold bir ürün fakat 8+4 pin mevcut değil. 8 pin var buna cözüm olarak ne yapmam gerekiyor? Harici apart var mı varsa nereden temin edebilirim? Tam adları nedir veya başka bir çözüm yöntemi var mı?

Ekrana görüntü geldi mi peki ? Aynı sorunu ben de yaşamıştım güç kaynağının üreticisinden istedim.
Bir ay sürdü ama geldi sonunda. Çok anlamadığım için orijinal kullanmak istedim ki, zaten onlar da farklı bir ürün kullanırsanız oluşacak hasardan sorumlu değiliz dediler.
Daha cumartesi günü geldi bakalım görüntü gelecek mi ? :)

Ekrana görüntü geldi mi peki ? Aynı sorunu ben de yaşamıştım güç kaynağının üreticisinden istedim.
Bir ay sürdü ama geldi sonunda. Çok anlamadığım için orijinal kullanmak istedim ki, zaten onlar da farklı bir ürün kullanırsanız oluşacak hasardan sorumlu değiliz dediler.
Daha cumartesi günü geldi bakalım görüntü gelecek mi ? :)

Üsdat ben sorunumu çözdüm kişiye özel kablo yapan bir firma ile görüştüm durumumu belirttim onlarda bana uygun olan değerlerde sorunsuz bir kablo yaptılar bende boşta olan 6+2 pin li ekran kartı power kablosunu 6 pini olan kısmını 4 pine çevirerek sorunumu halletmiş oldum isteğe bağlı olarak molex girişine veya sata girişi nede yapabileceklerini söylediler fakat ben sata ve molex kullana bileceğim için direk boşta olan fazlalık ekran karı için 6+2 pin kablosunu dönüştürdüm. Şuanda sorunsuz kullanmaktayım.

www.bindetay.com bura ile iletişime geçip halletim.

Üsdat ben sorunumu çözdüm kişiye özel kablo yapan bir firma ile görüştüm durumumu belirttim onlarda bana uygun olan değerlerde sorunsuz bir kablo yaptılar bende boşta olan 6+2 pin li ekran kartı power kablosunu 6 pini olan kısmını 4 pine çevirerek sorunumu halletmiş oldum isteğe bağlı olarak molex girişine veya sata girişi nede yapabileceklerini söylediler fakat ben sata ve molex kullana bileceğim için direk boşta olan fazlalık ekran karı için 6+2 pin kablosunu dönüştürdüm. Şuanda sorunsuz kullanmaktayım.

www.bindetay.com bura ile iletişime geçip halletim.

Bu tür sorunlar sıkıntı yaratıyor. Geçmiş olsun, güle güle kullanın : )

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı