PSU'da Molex çıkışı yok ise ne yapılabilir?

• Konuyu başlatan Nexuon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 661

Nexuon

Centipat
Daha fazla  
Tam modüler bir PSU'ya sahibim (Corsair RM750X). Uzun yıllardır uzay kasa kullanmaktaydım sistemi, şimdi fanlı bir kasa aldım. Fanları bağlamak için Molex çıkışı bulamadım. İnternette yapmış olduğum araştırmalardan da pek sonuç elde edemedim. Konu hakkında fikri olan bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Psu da direkt molex çıkışı olmaz zaten sata üzerinden molex çevirici kablo olması lazım psu nun kutusuna filan bak vardır o kablo. Bir de molex fan mı kaldı kasanın modeli ne ki

Tam modüler bir PSU'ya sahibim (Corsair RM750X). Uzun yıllardır uzay kasa kullanmaktaydım sistemi, şimdi fanlı bir kasa aldım. Fanları bağlamak için Molex çıkışı bulamadım. İnternette yapmış olduğum araştırmalardan da pek sonuç elde edemedim. Konu hakkında fikri olan bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hocam çok benzer bir ürün kullanıyoruz, bende de 850 Watt olanı var ve içerisinden gereğinden fazla molex kablo çıkmıştı. Şimdi kullanım kılavuzunu kontrol ettim, sizinkinde de çıkmış olması lazım:

Clip_33.jpg

Eğer kaybolmuş vs. ise, SATA'dan molex'e dönüştürücü adaptörler mevcut, onlardan kullanabilirsiniz. Ek olarak bu yukarıdaki kılavuzda görünen kabloların tek olarak satıldığına da şahit olmuştum.

RM750x modelinde molex kablo olması lazim. Kutusu duruyorsa bir kontrol edin, hatta 2 adet her birinde 3 ya da 4 soket bulunduran kablo ile geliyor. PSU arkasındaki "SATA/Peripheral" portları da bu kablo için kullanılıyor.
Malesef ürün 2.el bir üründü ve epey bir zaman oldu alalı. Sanırım ya üzerinde yoktu ya da zamanında ben çıkarttım (düşük ihtimalle).
Hocam çok benzer bir ürün kullanıyoruz, bende de 850 Watt olanı var ve içerisinden gereğinden fazla molex kablo çıkmıştı. Şimdi kullanım kılavuzunu kontrol ettim, sizinkinde de çıkmış olması lazım:

Eki Görüntüle 2391677

Eğer kaybolmuş vs. ise, SATA'dan molex'e dönüştürücü adaptörler mevcut, onlardan kullanabilirsiniz. Ek olarak bu yukarıdaki kılavuzda görünen kabloların tek olarak satıldığına da şahit olmuştum.
SATA'dan molex'e dönüştürücü adaptörleri araştırdım ancak hangisinin uygun olabileceğine karar veremedim. Varsa bir öneriniz link üzerinden paylaşım yaparsanız çok sevinirim. Onun haricinde direkt port'a bağlayabileceğim kılavuzda da görünen kabloları tek olarak satan bir yer bulamadım. Bu yüzden müzdaribim...

Psu da direkt molex çıkışı olmaz zaten sata üzerinden molex çevirici kablo olması lazım psu nun kutusuna filan bak vardır o kablo. Bir de molex fan mı kaldı kasanın modeli ne ki
Malesef o kablo yok. Daha önce uzay sistemde kullandığım için rastgele ucuz bir kasa almak istedim. Almış olduğum kasa bu :[ Revenge Magic Mikro Atx 2 Fanlı Mesh Panel Akrilik Gaming Oyuncu Kasası Fiyatı, Yorumları - Trendyol ]
Şimdi bunun için bir dönüştürücü almayı düşünüyorum ancak ne alacağım hakkında da pek bir fikrim yok "sata to molex" diye araştırdığımda sanki alacağım şey uyumsuz olacakmış gibi geliyor (bilmediğim için).

@ASUS RX6700XT PSU'da zaten port ve soket mevcutken, hâlâ niye dönüştürücü öneriyorsunuz?
Sizin öneriniz nedir yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
@Nexuon RMx modelinde molex kablosu Type 3 kullanılıyor;

Yurt içinde bulmak zor o sebeple şuradan ya da Aliexpress, Ebay gibi yerlerden edinilebilir;

Ya da sıradan bir SATA'dan molexe dönüştürücü kullanılabilir. Alacağınız dönüştürücünün SATA tarafı erkek olmalı.

Örnek olarak;

Son düzenleme:
Malesef ürün 2.el bir üründü ve epey bir zaman oldu alalı. Sanırım ya üzerinde yoktu ya da zamanında ben çıkarttım (düşük ihtimalle).

SATA'dan molex'e dönüştürücü adaptörleri araştırdım ancak hangisinin uygun olabileceğine karar veremedim. Varsa bir öneriniz link üzerinden paylaşım yaparsanız çok sevinirim. Onun haricinde direkt port'a bağlayabileceğim kılavuzda da görünen kabloları tek olarak satan bir yer bulamadım. Bu yüzden müzdaribim...

Sizin öneriniz nedir yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam dönüştürücü için şu formatta birşeye ihtiyacınız var. Bir adet SATA power ucunu molexe dönüştürecek:

SATA dönüştürücü

https://www.amazon.com.tr/Akyga-AK-CA-11-Soket-Molex-Adaptör/dp/B07TWFWQD4/

Modüler kablo için yukarıda link verilmiş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı