PSU'daki coil whine bir sorun oluşturur mu?

Ladrewest1

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Radeon RX 590
16 GB RAM
Amd Ryzen 5 2600
GIGABYTE B450M S2H
Merhaba,

Yeni aldığım (2 gün) bilgisayarımdaki güç kaynağı (PSU) hakkında bir sorum olacak. PC kapalıyken bile, sadece güç kablosu prize takılı olduğunda PSU'dan hafif bir tiz ses geliyor.

Bu ses, bilgisayarımdaki başka bir priz hattına bağlı olan vantilatörün hızını düşürdüğümde bilgisayarımın anlık bağlantı sorunları yaşamasıyla (USB ses kartı ve klavye bağlantısı kopmuştu) dikkatimi çekti. Önceden bu ses geliyor muydu emin değilim, ancak bu olaydan sonra fark ettim.

İnternette araştırdım ve bu durumun "coil whine" denilen bir olay olduğunu öğrendim. Ancak yine de içim rahat değil.

Bu ses normal midir, yoksa bir arızaya mı işaret eder?
Bilgisayar kapalıyken bile gelmesi normal mi?
Bu ses, gelecekte bir patlamaya veya arızaya neden olabilir mi?

Bu konularda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

PSU: BitFenix bpab 850W Bronze.

Merhaba,

Yeni aldığım (2 gün) bilgisayarımdaki güç kaynağı (PSU) hakkında bir sorum olacak. PC kapalıyken bile, sadece güç kablosu prize takılı olduğunda PSU'dan hafif bir tiz ses geliyor.

Bu ses, bilgisayarımdaki başka bir priz hattına bağlı olan vantilatörün hızını düşürdüğümde bilgisayarımın anlık bağlantı sorunları yaşamasıyla (USB ses kartı ve klavye bağlantısı kopmuştu) dikkatimi çekti. Önceden bu ses geliyor muydu emin değilim, ancak bu olaydan sonra fark ettim.

İnternette araştırdım ve bu durumun "coil whine" denilen bir olay olduğunu öğrendim. Ancak yine de içim rahat değil.

Bu ses normal midir, yoksa bir arızaya mı işaret eder?
Bilgisayar kapalıyken bile gelmesi normal mi?
Bu ses, gelecekte bir patlamaya veya arızaya neden olabilir mi?

Bu konularda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

PSU: BitFenix bpab 850W Bronze.

Coil whine zararlı bir şey değil. PSU'daki bobinlerin yüksek frekansta titreşmesinden dolayı oluyor. PSU boştayken farklı modlara geçebilir. Bu sebeple de sesi değişebilir coil whine'ın.

Bilgisayar kapalıyken de kondansatörler dolu olur. Yani yine ses gelebilir.

Ses arkadaki güç şalterini kapatınca da gelmeye devam ediyor sadece bunu anlayamadım fişten çekince ses kesiliyor.

Ses arkadaki güç şalterini kapatınca da gelmeye devam ediyor sadece bunu anlayamadım fişten çekince ses kesiliyor.

Şalteri kapatsan bile ufak bir kaçak akım olur. O belki bobinleri titreştiriyor olabilir. Veya kondansatörlerin boşalmasını bekledin mi? Eğer beklemediysen boşalmasını bekle. Veya direk fişi çek güç tuşuna bas.

Şalteri kapatsan bile ufak bir kaçak akım olur. O belki bobinleri titreştiriyor olabilir. Veya kondansatörlerin boşalmasını bekledin mi? Eğer beklemediysen boşalmasını bekle. Veya direk fişi çek güç tuşuna bas.
2-3 dakika bekledim ses kesilmedi. Büyük ihtimalle bu ses bilgisayarı ilk aldığımdada vardı şuanlık bir sorun olduğunu düşünmüyorum zaten ses çok az geliyor kulağımı yaslayınca duyabiliyorum. Ve bilgisayarı açıp yük altına sokunca ses artıyor daha çok güç çektiği için. Teşekkürler cevabınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı