PSU'daki PCI-e kablosunun pini koptu

kertakon

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
İşlemci
Ryzen 5 3600
Zaten bir temassızlık var gibiydi. Bilgisayar çalışırken ufacık bile kablolara dokunsam hemen görüntü gidip bilgisayar kapatıyordu. Ben de neden oluyor diye bakayım derken kablo resimdeki gibi elimde kaldı. Ne yapmam lazım? İlla PSU mu değişecek? Bunun tamiri mümkün mü? (PSU modüler değil.)

Dosya Ekleri

• IMG_20251221_212504_015.jpg
    IMG_20251221_212504_015.jpg
    145,7 KB · Görüntüleme: 26
Zaten bir temassızlık var gibiydi. Bilgisayar çalışırken ufacık bile kablolara dokunsam hemen görüntü gidip bilgisayar kapatıyordu. Ben de neden oluyor diye bakayım derken kablo resimdeki gibi elimde kaldı. Ne yapmam lazım? İlla PSU mu değişecek? Bunun tamiri mümkün mü? (PSU modüler değil.)
Tamiri mümkün. Elektronikçiye götürün bir miktar ücretle yapar. O kısmı kesip yeni pin takar muhtemelen. Yalnız kablolar kararmış. Ekran kartı kaç watt çekiyor?

Elektrikçiye götürürsen o halleder, götüremem dersen psu almalısın.

Tamiri mümkün. Elektronikçiye götürün bir miktar ücretle yapar. O kısmı kesip yeni pin takar muhtemelen. Yalnız kablolar kararmış. Ekran kartı kaç watt çekiyor?

Marka modelini yazar mısın PSU'nun?
Bence kalitesiz PSU hocam. Değişirse daha iyi olur(Tahmin ettiğim PSU ise).

Kablo yanmış zaten, ekran kartınız da yanmadıysa şanslısınız. Bir an önce psuyu değiştirin, bunu tamir etmeye falan çalışmayın sakın.

Cevabınız için teşekkürler hocam ekran kartım AMD Ryzen 5700 XT yanlış değilsem 200-250 watt çekiyor olmalı. PSU ise 600W.

Cevabınız için teşekkürler hocam ekran kartım AMD Ryzen 5700 XT yanlış değilsem 200-250 watt çekiyor olmalı.

Kablo 20AWG falansa hafif kararması normal denebilir. PSU değişimi daha mantıklı. Veyahut bilgisayarcı yapabiliyorsa kökten kabloyu 18AWG yapsın ama pahalı tutar muhtemelen. PSU değişimi daha mantıklı oluyor.

Marka modelini yazar mısın PSU'nun?
Bence kalitesiz PSU hocam. Değişirse daha iyi olur(tahmin ettiğim PSU ise).

Kalitesiz hocam " Everest 600W EPS-600a " aciliyet ile almıştım seçme şansım olmamıştı maalesef.

Kablo yanmış zaten, ekran kartınız da yanmadıysa şanslısınız. Bir an önce PSU'yu değiştirin, bunu tamir etmeye falan çalışmayın sakın.

O kadar ciddi mi hocam.

Kablo 20AWG falansa hafif kararması normal denebilir. PSU değişimi daha mantıklı. Veyahut bilgisayarcı yapabiliyorsa kökten kabloyu 18AWG yapsın ama pahalı tutar muhtemelen. PSU değişimi daha mantıklı oluyor.

Bu kararma çok büyük bir problemmi hocam üstteki başka bir arkadaş sakın tamir ettirme hemen değiştir gibisinden bir şey yazmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı