PSU'dan duman geldi

ramazan celebi

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 1 haftadır bilgisayar kapalı ve yerinde duruyor herhangi bir şey olmadı. Az önce bir çalıştırayım dedim ve tuşuna bastım açılmadı, fişi çekip taktım ve tekrar tuşa bastım. Işıklar yandı ve birden PSU'dan csss diye ses geldi duman çıktı ve şu an çalıştırdım American Megatrends ekranı çıktı ne yapmalıyım?

Sisteminizi tamamen bozmak/yakmak istemiyorsanız PC'yi kapatın, ve yeni bir PSU siparişi verin. Yoksa sonuçları sizin için daha üzücü olacaktır.

Merhaba 1 haftadır bilgisayar kapalı ve yerinde duruyor herhangi bir şey olmadı. Az önce bir çalıştırayım dedim ve tuşuna bastım açılmadı, fişi çekip taktım ve tekrar tuşa bastım. Işıklar yandı ve birden PSU'dan csss diye ses geldi duman çıktı ve şu an çalıştırdım American Megatrends ekranı çıktı ne yapmalıyım?
Sanırım kısa devre yapmış olabilir veya yanmış olabilir.

Hocam aynı şey başįma geldim 1 hafta evde yoktum. Gelince PC açılmıyordu sonra da PSU yandı. Siz ne yaptınız? PSU değişince düzeldi mi?

Hocam aynı şey başįma geldim 1 hafta evde yoktum. Gelince PC açılmıyordu sonra da PSU yandı. Siz ne yaptınız? PSU değişince düzeldi mi?

Hocam ondan sonra bilgisayarı kullanmata devam ettim sağlam bir şekilde çalıştı ama 1 hafta sonra çalıştırma tuşuna bastığımda sistem 1 saniyeliğine çalışıp kapanıyordu, birkaç defa sök tak yapıp düzeltmeyi denedim olmadı ve son yapışımda çalışmaya başladı ama bu sefer PSU'dan yanık kokusu ve çok fazla duman geldi ve kapattım bilgisayarcıya götürdüm, bilgisayarcı fişe taktı ve çalıştırdığında hiçbir sorun yoktu çalıştı ve kullanmaya başladım, PSU'yu değiştirecekti ama kabloyu kontrol etti ve içinde bakır olmadığını çakma bir kablo olduğunu söyledi. Bana güzel bir kablo verdi ve 3'lü prizini bilindik bir marka ile değiştir dedi, ve şu an güzel bir şekilde çalışıyor ve kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı