PSU'dan kıvılcım çıktı, hangi parçalar bozulmuştur?

Cemal Gürsel

Hectopat
Dün gece elektrik kesintisinden sonra bilgisayar açılmadı (Hiç tepki vermedi). Fişi ve BIOS pilini çıkartıp, power düğmesine basılı tutup statik elektriği atmaya çalıştım. Fanlar döndü. Bilgisayarı açabildim ve daha sonra RAM'lerin oturmadığını gösteren bip sesi geldi. RAM'leri düzeltip kasanın arkasındaki düğmeyi açıp kapadım ancak bu sırada oradan bir kıvılcım çıktı. Bu olaydan sonra bilgisayar hiçbir tepki vermiyor. PSU, FOEM marka kalitesiz bir PSU. Sizce yeni bir PSU alsam sorun düzelir mi? PSU değil de diğer bileşenler bozulmuşsa, bilgisayar açılmazsa PSU'yu iade etme şansım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Psu zaten kalitesiz ve bu şekilde donanımınızı emanet edemeyeceğiniz bir ürünse diğer parçalar bozulmuş olsun ya da olmasın, tavsiye edilen bir güç kaynağını alıp demirbaş donanım olarak bulundurun.

Vatan'dan 80+ kaliteli bir PSU aldım, sorun çözüldü. HDD veya başka bir parçada herhangi bir sorun yok. Ucuz yırttık kısacası. Siz siz olun kalitesiz PSU almayın. Eski PSU da bayağı gürültülüymüş. :LOL:

Vatan'dan 80+ kaliteli bir PSU aldım, sorun çözüldü. HDD veya başka bir parçada herhangi bir sorun yok. Ucuz yırttık kısacası. Siz siz olun kalitesiz PSU almayın. Eski PSU da bayağı gürültülüymüş. :LOL:
Geçmiş olsun, keşke bütçe belirtip buradan yardım isteseydiniz. Vatan bilgisayarın fahiş fiyatlarıyla alabileceğiniz güç kaynağından çok daha iyisini almanız sağlanabilirdi.

Geçmiş olsun, keşke bütçe belirtip buradan yardım isteseydiniz. Vatan bilgisayarın fahiş fiyatlarıyla alabileceğiniz güç kaynağından çok daha iyisini almanız sağlanabilirdi.
Teşekkür ederim. Zaten 1 hafta bilgisayarsız kaldım, pazartesiyi bekleyemezdim. Sağlık olsun diyelim, bu da bir tecrübe oldu. (y)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı