PSU'dan Ses Gelmesi

s_effa

Kilopat
Katılım
8 Mart 2017
Mesajlar
72
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 1 ay önce topladığım PC'nin güç kaynağından bazen ses geliyor. Kasayı kaldırıp yere hafif vurunca ses gitti.Bu ses arada bir çıkıyor sürekli yok. Kasayı sağa sola kaydırınca yada kaldırıp yere hafif vurunca gidiyor. Fana kablo sürtüyor gibi bir ses. Belki de öyledir ama anlamadığım için ellemedim. Sorun ne olabilir ve ne yapılmalıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
güç kaynağından mı emin olmak lazım. Sonra da servis yolu. :) Güç kaynağı ile oyun olmaz. Eğer tiz bir ses ise dert etmeyin, CW sorunu yaşıyorsunuz. Bakır tellerin biraz gevşemiş olmasından kaynaklı olan bir ses. Servise verilirse değiştirilir büyük ihtimal, ama verilmez ise de sorun değil.
 
@My Man! CW sorununun ne olduğunu bilmiyorum araştırdım pek bir şey anlamadım. Sesin oradan geldiğine eminim. Bugün başladı daha önce yoktu. Normalde hiç ses duymazdım. Şuan kablo fana sürtüyormuş gibi bir ses çıkıyor. Kasayı kaldırıp yere vurduğumda ses gidiyor. Yarım saat falan sürüyor sessizlik sonra yeniden başlıyor. Kasa kapağını açarken geçiyor bazen. Fakat kasa açıkkende aldım sesi. Altlardan bir yerden geliyor ses. Kasam corsair carbide spec-alpha. Altta psu var. Kasayı yere vurunca da etkilenebileceğini sanıyorum.
 
Dostum iyi geceler, sistemi beraber toplamıştık.

PSU olarak Seasonic S12II-620 önerdiğimi hatırlıyorum sana, onu mu aldın? Sorunun CW olabilir ancak bu modelde hiç böyle bir problemle karşılaşıldığına tanık olmadım.
 
Daha fazla kasayı kaldırıp yere vurma, ekran kartını, HDD'yi falan bozacaksın. Bir servise gönder derim ben. CW sorunu, bir parçanın belirli bir çalışma seviyesinde ıslık gibi ses çıkarmasına deniyor. Coil Whine, yani bobin ağlaması.
 
@ShadYaqz Sistemde biraz daha oynama yaptım. Amd Ryzen 7 1700 , MSİ B350 Pc Mate , Asus GTX 1060 6GB , CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 650W.. Bu şekilde gidiyor sistem. Bu PSU'da o sorun görülüyor mu var mı bilginiz? @My Man! Yere vurmaktan kastım öyle sert değil hafif bir dokunuştu ve sadece 2 kere deneme amaçlı yaptım belki sıkışan kablo falan varsa hareket edip düzelir gibisinden. Bugün bir bilgisayar servisine anlattım durumu. Kablolarda yada direkt PSU da sıkıntı olabileceğini söyledi. Tavsiye olarak kasayı yan yatırıp birde öyle denememi önerdi. Yaklaşık 2 saattir kasa yan şekilde duruyor ve pc çalışmakta. Henüz hiçbir ses oluşmadı. Sonuç olarak ne oldu bilmiyorum yarın konuşacağım tekrar. Sonucu buraya yazarım belki bu sorunu yaşayan arkadaşlara fikir verebilir. Yan yatırınca ses olmaması neye işarettir var mı bilginiz?
 
Benim PSU da böyle bir ses geliyor. Horlama sesi gibi. Cooler master 600w PSU. Ses genelde bilgisayarın fişini akşam çıkarıp sabah taktığımda geliyor. Daha sonra bilgisayarı kapatıp, on - off tuşunu kapatıp açınca sorun düzeliyor. Düzelmediği zaman fanı ince bir cubukla biraz yukarı doğru ittirdiğimde de sorun düzeliyor. Bu sorun fan sorunu mu yoksa PSU sorunu mu? 1 yıldır kullanıyorum. Başka bir sorun olmadı ama sorun çıkar mı? Garantiye göndersem orda ses gelmezse, sonra sorun yoktur diyerek geri gönderirlerse boş yere kargo parası ödemiş olacağım. Daha önce mouse gönderdim garantiye sorunu anlamayıp geri göndermişlerdi. Boş yere göndermiş oldum. İleride sorun çıkartır mı acaba?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı