PSU'lar herkes için önemli, peki içerisindeki bileşenleri kaçımız biliyor? Kapasitör içeride kullanılan parçalardan birisidir ve voltajın doğrultulmasında, filtrelenmesinde görevleri vardır, bu açıdan mühimdir. Bazı markalar iyi ürün üretirken bazıları kötü ürünler üretir. Bugün bu markaların sıralamsına bakacağız.
En iyiler sınıfı:
- Rubycon
- United Chemi-Con (veya Nippon Chemi-Con)
- Nichicon
- Sanyo/Suncon
- Panasonic
- Hitachi
- FPCAP veya Functional Polymer Capacitor
- ELNA. Bu üreticiler çekik ve kaliteli üreticilerdir. Bunların yanında Avrupalı ve kaliteli üreiticiler de vardır:
- Cornell Dubilier (Amariga)
- Illinois Capacitor (Cornell Dubilier)
- Kemet Corporation (Amariga)
- Vishay (Amariga)
- EPCOS
- Würth Elektronik (Almanya)
2. Sınıf Kapasitörler:
- Taicon (Nichicon'a ait)
- Teapo
- SamXon (GF serileri düşük seviyedir)
- OST
- Toshin Kogyo
- Elite
Bunlar dışında gördüğünüz markaların ürünleri kaliteli değildir, genellikle kısa sürede arıza çıkarırlar. Bu kapasitörleri kullanan PSU'lara güvenmeyiniz, diğer parçaların ne halde olduğunu bilemezsiniz.
Bir de SMD kapasitörler var ki onlar da genel olarak Kemet markadır. Lakin bunlar küçük olduğu için logo basmazlar üzerlerine.
Kaynak:
PSUs 101: A Detailed Look Into Power Supplies