PSU'nun fanının dönmemesi sorun teşkil eder mi?

alihandro5331

Picopat
Katılım
24 Ocak 2024
Mesajlar
171
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bugün bilgisayarımı temizledim ve kabloları taktığımda sorunsuz çalışıyor mu diye test edeyim dedim. Bir de ne göreyim PSU fanı dönmüyor zırt zırt ediyor dönmeye çalışıyor fakat dönemiyor, bazen hiç dönmüyordu. Kablolarla uğraştım odur budur bir de dedim ki ya bu hiç dönmediyse? Çıkardığım ekran kartını taktım ve PC'ye ekran geldi ısılar falan sorun çıkarmadı.

PC'de hiç kapanmadı bu 7 sularında oldu bugün sonra Valorant oynadım şimdi çıktım 2 el derecesiz girdim Max 55 dereceye çıkmış ve hiç FPS düşüşü falan da olmadı. Chrome'da Technopat'a WhatsApp'a girerken mesela PSU sesi 2-3 saniye geliyor sonra gidiyor böyle işlemler yaparken çalışıyor ve gidiyor bir sorun teşkil eder mi bu durum?

NOT: Fan hiç dönmüyordu zaten bıçak aldım pervaneye dokundum öyle dönüyordu yani kendiliğinden dönerlik yapmıyordu. Bir destek gerekiyordu yani.
 
Bir şey olmaz hocam. Ama bilgisayarın durduğu odanın ortam sıcaklığı önemli. Normale nazaran daha serin biryerse, sıkıntı olacağını sanmam. Ama yine de her ihtimale karşı bir baktır bakalım PSU'ya.
 
Bir şey olmaz hocam. Ama bilgisayarın durduğu odanın ortam sıcaklığı önemli. Normale nazaran daha serin bir yerse, sıkıntı olacağını sanmam. Ama yine de her ihtimale karşı bir baktır bakalım PSU'ya.

Bilgisayar oturma odasında değil. Genel de soba yakıyoruz kalorifer de var ama odam çok serin. Sıcaklık açısından bir sıkıntı yok yani.

PSU patlarsa bütün sistem patlar, sen ondan emin ol öyle kullan derim.

Hocam sistemim eski açıkçası. PSU bile 250W yakında yeni bilgisayar alacağım. Bunu da satarım veya ablama veririm. Beni 20 gün daha idare etse yeter yani. Gerisini alan düşünsün.

PSU patlarsa bütün sistem patlar, sen ondan emin ol öyle kullan derim.

Tanıdığım bilgisayardan anlayan birine sordum. Diğerleri gibi sıcaklık artmadığı ve kapanmadığı sürece sıkıntı yok dedi. Bunu sordum işte dedim PSU yansa, patlasa falan diğer parçalara zarar gelir mi diye. O biraz şansa kalıyor dedi garanti bir şeyi yokmuş. Yanlışım varsa düzeltirsin.
 

Geri
Yukarı