PSU'nun Patlaması ve RX 580'in 85 Dereceyi Görmesi

Sistemi böyle dandik bir güç kaynağına emanet etmek bir hata, umarım aynı hatayı tekrarlamamışsınızdır.
Sistemi 2 yıl önce topladım. Ekran kartını 1 ay önce aldım. Daha önce sistemi tam anlamıyla kullanmadığım için güç gereksinimi bu kadar olmamıştı. Sertifikalı bir PSU ve termal macun aldım. Salı günü montajı yapıp, sizleride bilgilendireceğim.

Önceki kalitesiz PSU'nuz 12V kanalından tam besleme gereksinimini karşılayamamış ve sizin de yazdığınız gibi patlamış. Normalde kaliteli PSU'larda diğer parçalara zarar gelmesini engellemek için pek çok akım koruma özelliği mevcut. Umarım sizin patlayıcıda da vardır. Aksi halde yalnız anakartla kalmaz, işlemci ve ekran kartına da zarar vermiş olabilirsiniz.

Önceki kalitesiz PSU'nuz 12V kanalından tam besleme gereksinimini karşılayamamış ve sizin de yazdığınız gibi patlamış. Normalde kaliteli PSU'larda diğer parçalara zarar gelmesini engellemek için pek çok akım koruma özelliği mevcut. Umarım sizin patlayıcıda da vardır. Aksi halde yalnız anakartla kalmaz, işlemci ve ekran kartına da zarar vermiş olabilirsiniz.
Cana geleceğine bilgisayarıma gelsin birkaç ay ara veririm. Yeni PSU kenarda durur.

Hocam kusura bakmayın, profil fotoğrafınızdan kaynaklı olayı ciddiye alamıyorum. 😂 İnşallah anakart ve işlemcinizde bir sıkıntı olmamıştır.
Bilemiyorum salı günü PSU montajını yapınca göreceğim. Ekran kartının aşırı ısınmasınada etkisi varmıydı acaba?

Psu nun patlaması normal değil bir kere. O yüzden normalde bozulan Psu lar sisteme zarar vermiyor genelde ama bu anormal olduğundan zarar vermiş olabilir de. 80+ Gold ya da platinium olunca da patlamayacağının garantisi yok ama en azından kalite yükseldikçe bozulma riski daha az olur. Gold olanlar pahalı olabilir bugün en düşük 80+ sertifikası bronz oldu artık. Mümkünse en azından gümüş olanı almaya çalışsanız fena olmaz. Ayrıca alabildiğiniz kadar kapasiteyi yüksek almaya çalışın fazla abartmadan. Çünkü güç kaynağı ne kadar az yükle çalışır ise o kadar az yorulur ve verimliliği de artar. Mesela günümüzdeki üst seviye sistemler için bile 500w Psu yeter ama yüksek olması daha iyidir Psu yükü ne kadar az olursa o kadar verimli serin ve sessiz çalışır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı