PSU'nun yeterli olduğuna nasıl bakılır?

PSU kotu buradan size yalan soyleyemem, ama patlayacak bir unite de degil. Sistemi acmaktan korkmayin yani o kadar da degil.

İnsanın içine ya başıma gelirse açıp bir şey olursa diye düşünüyorum hazır sistem olduğu için pek bakamadım parçaları marka iyi olunca aldım ve PSU konularına bakınca kötü olduğunu anladım firmalar bizi düşünmüyor mu bunun bu kadar kötü olup sisteme zarar verebileceğini anlamıyorum

Bütün parçaların kaç watt kulandığını bul

Ve hepsini topla ortaya çıkan sonuç kaç watt istediğini ortaya çıkarır.

Watt yetiyor o durumda sıkıntımız yok ama PSU kalitesiz her an bir şey olabilir diye yorumlar görünce sistemi ellemiyorum diyebilirim
 
C4 kismina katilirim ama kotu degil kismina katilmam, sebepleri belli.

Firmalarin calisip sistemlerine koymasinin sebebi iyi olmasindan degil, fiyattan kismak tum mevzu. Millet ekran kartina islemciye para veriyor, PSU'ya baksalar emin ol bugün Pylon'dan asagi bir PSU gormezdin.

Hocam Pylon PSU ima etmeniz iyi olduğu için mi yoksa standartları karşıladığı için mi?😅
 
@Alperen Ülgü
Zarar verme ihtimali yüksek. Ama ekran kartın AMD ise WattMan uyarısı alırsın sistem kapanır voltaj sorununda. NVIDIA'da bu uygulama yok.

Bir ara WattMan uyarısı aldım AMD programında direk önüme çıkmadı ama tam hatırlamıyorum uyarıyı bildirim kısmında yazıyordu sistem kapanmadı veyahut bir sorun çıkmadı ses falanda yapmıyor
 
İnsanın içine ya başıma gelirse açıp bir şey olursa diye düşünüyorum hazır sistem olduğu için pek bakamadım parçaları marka iyi olunca aldım ve PSU konularına bakınca kötü olduğunu anladım firmalar bizi düşünmüyor mu bunun bu kadar kötü olup sisteme zarar verebileceğini anlamıyorum.
Dedigim gibi, o kadar da degil.

Firmalar parasina sattigina bakar, o kadariyla ilgilenen Corsair destek ekibi vardir bir tek sanirim.

Hocam Pylon PSU ima etmeniz iyi olduğu için mi yoksa standartları karşıladığı için mi?😅
Ikisi de degil aslinda, Pylon'i salladim orada biraz. Millet PSU'ya dikkat etse beklentiler her sistemde en az Pylon'a kadar yukselirdi yani.
 
Bütün parçaların kaç watt kulandığını bul

Ve hepsini topla ortaya çıkan sonuç kaç watt istediğini ortaya çıkarır.

Değerler bu şekilde herkes bir baksa ben tam anlamıyorum çünkü
F3D9E404-56BC-4DA1-A016-0D7A76EB5097.jpeg


@Alperen Ülgü @Sir Benjamin @ChaosBoost
 
Değerler bu şekilde herkes bir baksa ben tam anlamıyorum çünküEki Görüntüle 1651746
Yani burada gormemiz gereken cok bir sey yok, en fazla multi rail yapisini gorebiliyorum birden fazla 12V kanali ile. Daha detayli bir yorum yapmami isterseniz icini acmaniz gerek, ki onu da yeni PSU aldiktan sonra yapmak daha mantikli aksi takdirde garantisi bozulur.
 
Oyun oynayarak. Ekran kartınızı ve işlemcinizi ağır yük altına sokacak sağlam oyunlar oynayarak anlayabilirsiniz. Buraya parçalarınızı ve PSU modelinizi yazarsanız biz de az çok fikir yürütebiliriz bu konu hakkında.

Test programları ile test yapmak da kısa ve etkili bir çözüm.

Hocam GTA 5 oynarken bir anda monitor no Signal diyor gidiyor sorun PSU ile mi alakalı kalitesiz 400 watt PSU kullanıyorum sistem R9 270 i5 3330 GTA 5 oynarken de işlemci kullanımı %98'in altına inmiyor.
 
Yani burada gormemiz gereken cok bir şey yok, en fazla multi rail yapisini gorebiliyorum birden fazla 12V kanali ile. Daha detayli bir yorum yapmami isterseniz icini acmaniz gerek, ki onu da yeni PSU aldiktan sonra yapmak daha mantikli aksi takdirde garantisi bozulur.

En azından kanalların kaç watt çektiğini veya yeterli olduğunu anlayabilir misiniz?
 

Geri
Yukarı