PSU'nun yetersiz olduğu nasıl anlaşılır?

• Konuyu başlatan Ademsh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 146

Ademsh

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
H110M PRO VD-İ5 6500-GTX 750 Tİ-16GB DDR4 3200MHZ
Merhaba, geçenlerde sistemime Helldivers 2 indirdim ve oynamaya başladım. İlk birkaç oynayışımda bir şey yoktu yalnız bazen donma oluyordu sistemde. Hem TS'de konuşanlarda hem de oyunda direkt donuyordu sistem. Bir 5-10 saniye sonra geliyordu. Bir ara sanki PC tekrar açılıyormuş gibi fanlarda sesler değişti (PC ilk açılıştaki anlık yüksek fan sesi gibi oldu). Sonraki tekrar oyunu açtığımda reset bile attığı oldu ama oyunu oynayabiliyorum. Her neyse, PSU'dan şüphelenmeye başladım ve değerlere bakayım dedim. HWiNFO64'ten +12v değeri normalde 12.0 ve 12.1 arası iken oyuna girince 11.500'e kadar düşüyor ve şunu da fark ettim: Power reporting deviation normalde %105-%95'e kadar olması gerekirken boşta %160-200'e kadar oynuyor, bazen düşüyor da hatta bazen %64'e kadar düştüğü oldu minisaniyelik de olsa. Kafam çok karıştı acaba PSU yetersiz mi geliyor?
  • Sistem parçaları:
  • Ryzen 5 5600X
  • 240mm SilverStone sıvı soğutma
  • RTX 2060
  • 32 GB Fury Kingston RAM RGB
  • Gigabyte A320M S2H
  • Frisby 650W güç kaynağı (kasa ile beraber bu kasa modeli FC 8935G)
Not: Ekran kartı maksimum 164W gördü oyunda, işlemci de 77W gördü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, geçenlerde sistemime Helldivers 2 indirdim ve oynamaya başladım. İlk birkaç oynayışımda bir şey yoktu yalnız bazen donma oluyordu sistemde. Hem TS'de konuşanlarda hem de oyunda direkt donuyordu sistem. Bir 5-10 saniye sonra geliyordu. Bir ara sanki PC tekrar açılıyormuş gibi fanlarda sesler değişti (PC ilk açılıştaki anlık yüksek fan sesi gibi oldu). Sonraki tekrar oyunu açtığımda reset bile attığı oldu ama oyunu oynayabiliyorum. Her neyse, PSU'dan şüphelenmeye başladım ve değerlere bakayım dedim. HWiNFO64'ten +12v değeri normalde 12.0 ve 12.1 arası iken oyuna girince 11.500'e kadar düşüyor ve şunu da fark ettim: Power reporting deviation normalde %105-%95'e kadar olması gerekirken boşta %160-200'e kadar oynuyor, bazen düşüyor da hatta bazen %64'e kadar düştüğü oldu minisaniyelik de olsa. Kafam çok karıştı acaba PSU yetersiz mi geliyor?
  • Sistem parçaları:
  • Ryzen 5 5600X
  • 240mm SilverStone sıvı soğutma
  • RTX 2060
  • 32 GB Fury Kingston RAM RGB
  • Gigabyte A320M S2H
  • Frisby 650W güç kaynağı (kasa ile beraber bu kasa modeli FC 8935G)
Not: Ekran kartı maksimum 164W gördü oyunda, işlemci de 77W gördü.

Bu siteden sistem gereksinimlerini yazarak hesaplayabilirsin

Güç kaynağının 12v kanalı o değerlere kadar düşüyorsa problem onda zaten. OCCT power testi yapabilir misin?
hocam test yapmak istiyorum ama tırsıyorum sistem kapanınca fln bianda bişe olmaz dimi

Bu siteden sistem gereksinimlerini yazarak hesaplayabilirsin.

Hocam o pek doğru değer vermez ki oraya bakarak güç kayanağı alınmaz benim elimdeki güç kaynağı 650W(kağıt üzerinde gerçekten 400W zar zor veriyor sanırım) sitede 280W gösteriyor.

Hocam test yapmak istiyorum ama tırsıyorum sistem kapanınca falan bir anda bir şey olmaz değil mi?

Hocam o pek doğru değer vermez ki oraya bakarak güç kayanağı alınmaz benim elimdeki güç kaynağı 650W(kağıt üzerinde gerçekten 400W zar zor veriyor sanırım) sitede 280W gösteriyor.

Doğrudur Frisby PSU'lar sıkıntılı

Güç kaynağının 12v kanalı o değerlere kadar düşüyorsa problem onda zaten. OCCT Power testi yapabilir misin?

Bir de ne testi yapacağım tam olarak cahilliğime verin OCCT hiç kullanmadım detaylı anlatabilir misiniz acaba.

Bir de ne testi yapacağım tam olarak cahilliğime verin OCCT hiç kullanmadım detaylı anlatabilir misiniz acaba.

Güç kaynağının 12v kanalı o değerlere kadar düşüyorsa problem onda zaten. OCCT Power testi yapabilir misin?

Testi açar açmaz 11.3 düştü +12v +3.3v 3.0'e düştü +5v 4.7'den 4.5'e düştü bu şekilde gitti değerler erken kapattım testi cok tutmadım.

Testi açar açmaz 11.3 düştü +12v +3.3v 3.0'e düştü +5v 4.7'den 4.5'e düştü bu şekilde gitti değerler erken kapattım testi cok tutmadım.
PSU sorunlu çok çok yüksek ihtimalle. Teyit etmek için HWmonitor üzerinden de bakın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı