DenBay Tech
Hectopat
- Makaleler
- 5
İsterdim fakat aslında bu benim ana bilgisayarım değil. Acer Nitro AN515-45 kullanıyorum ve bunu Televizyona bağlı internete girsin, bir iki oyun açsın oynatsın gibi işler için kullanıyorum.Markalı bilgisayar olduğundan o dönem uygun olan işlemciyi görünce logosunu çıkarsın diye bir şey yapılmıştır. Önemli bir durum değil, bilgisayar eski, anakart eski, Markası Asus olsa da Asus destek sunmuyor, BIOS eski.
Evet CPU Upgrade sitesi güvenilir bir kaynaktır. Emektar CPU World sitesinin kardeşi.
Ayrıca Wikipedia da 945P için 533 ve 800 Mhz işlemcileri desteklediğini yazıyor:
![]()
List of Intel chipsets - Wikipedia
en.wikipedia.org
İmkan varsa bu kadar uğraşmaktansa daha yeni AMD AM4 ya da Intel Pentium ya da Core i3 bile olsa Soket 1150/1151 bir sistem kullanmak çok daha iyi olur. Zaten ekran kartı var. 2. el anakart, işlemci ve DDR3/4 RAM alınır, kasa ve PSU da aynı kalır. 800-1000 liraya olabilir.
Ya da 1155 2. Nesil i3 veya i5'ler, anakart ve DDR3 RAM'le kullanılmış olarak 400-700 civarına bulunabilir. RAM en ucuz seçenek olarak 2x2 olsa bile zaten aynı olacak.
Bu bilgisayar bize bir yakınımız tarafından verildi. Artık kullanmayacağını ve fazlalık yaptığını söyledi ki zaten kendisi file explorer'ı kullanmayı bile tamamen unutmuş durumda şu anda.
Özelliklerini gördüm. Maksimum 8 GB RAM'e yükseltildiğini, PSU gerekli gereksiz kart takılabildiğini gördüm. İşlemcisine kadar hatta Extreme'i bile takabileceğimi gördüm. Sistemi şu anda aktif bir şekilde kullanmaktayım.
Bazı Windows üzerinde ilginç deneyler yapıyorum işte extended kernel, virüs testi gibisinden.
Bu konularla alakalı YouTube'da içerik üretiyorum.
Ayrıca Amerikada yaşamaktayım. CPU'yu ebay'de veya facebook marketplace üzerinde bulabilirim.