PSU'ya adaptör takarsak GPU çalışır mı?

Bir yerden standart boy bir ATX PSU alıp sığar mı diye dene.

Evet cidden GTX 1050 Ti çalışır, çünkü 14 nm teknolojisi kullanıyor, bu sayede 75 Watt istiyor:

Google'da "RX 460 techpowerup" gibi yazıp açıklama kısmından ne kadar güç istiyormuş araştır. Ayrıca Relative Performance tablosundan da diğer kartlara göre yüzde kaç iyi/kötü anlarsın. Çok yararlı bir sitedir, ismini hep hatırla.

Gereksiz konularda söylemediğim bir şeyi bana mal ediyorsunuz.
Öneri olarak çift 12v kanalı olan bir model tercih etmesi iyi olur, kesinlikle onu alması gerekmez.

Onu dedim bunu dedim diye yanlış bir bilgi vermiyorum. Eğer bu konularda bu kadar ilgiliyseniz siz de insanlara yardımcı olacak şeyler yazın.
Sosyal'de sabahtan beri onlarca soruda kuru laf kalabalığı yazanların mesajlarıyla dolu, gülüp alay edenler, bilmeden konuşanlarla dolu. 1 tane yetişkin aklı başında isim yok Pazar günü.

Ama derdiniz saçma sapan bir tartışma çıkarmaksa mesajlarınızı basitçe göz ardı et diyeceğim, gereksiz takıntılı kişilerle harcayacak zamanım yok.

@Selçuk Sümengen sadece dayanağını merak ettim ve belki bir şeyler öğrenebiliriz diye sormuştum ama pek de bir dayanağı yokmuş.

Sosyal içindeki kuru laf kalabalığı da çok ilgimi çekmiyor ve konumuzla da ilgisi yok sanırım.

Resmi başta atsaydın iyi olurdu. Sony kaliteli marka Delta PSU kullanmış.
Ama 12a+12a 291 Watt'ı geçemez yazıyor.
Sen ise 12v kanalından 219 + 125 Watt = 344 Watt çekmek istiyorsun.
İlk başta açar ama oyuna girince sorunlar başlar.

PSU boyutları normale benziyor.
Wikipedia'ya göre normal ATX PSU ölçüleri:
"150 mm width, 86 mm height, and typically 140 mm depth"

Kendinkini bu ölçülerle karşılaştır, aynıysa standart boydadır, ne alsan uyar.
Sadece alırken "modüler" olan modelleri tercih edersen kasa küçük olduğundan gereksiz kabloları hiç takmazsın, sıkışıklık yapmaz. Modüler demek kablolar soketle takıp çıkartılabilir.

Sorunlar derken ne gibi ? Mavi Ekran, Darboğaz, Performansın yetmemesi mi ?

Anakartı vesayre yakmaz değil mi ?

Sistemi yakmaz değil mi bu durum ?

O PSU ile o ekran kartı tam yükte çalışmaz. Farz edelim, güç kaynağının yeterli koruması yok (gerçi çift kanal PSU'da en azından OCP olmalı) ve çalışmakta ısrar etti; en iyi ihtimalle sadece PSU arızalanır, arıza meselesinin nereye varacağı da pek belli olmaz.

Son düzenleme:

Anakartı vesayre yakmaz değil mi ?
Daha önce yazdım ya ikisini de, kendi sorduğunu bile hatırlamıyorsun:

Kusura bakmayın emin olmak için sormuştum da.

Değinmek istediğim bir konu daha var. Bu marka bir kasa olduğu için bunun PSU'su bu kasaya özel resimde de fark edeceksiniz ki PSU'yu kilitlemek için bir mandal var. Bu mandal fotoğrafta açık olarak duruyor. Mandalı kapattığımız zaman ise PSU yerine kilitleniyor. Yeni Bir PSU alırsak nasıl kasaya oturtabiliriz ?

Dosya Ekleri

• 1667251236757.png
    348,7 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:

Yeni kasa almak lazım o halde. Fiyata göre sıralı, standart ATX tower/mini tower kasaların hepsi ATX PSU için uygundur:

Ya da kasa+PSU birlikte olabilir, 500-750 Watt arası:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…