PSU'ya takılan Molex'in çalışmaması

Arazion

Megapat
Yer
Turkey
Daha fazla  
Meslek
High Voltage Technician
Merhaba,
Bilgisayarımda Molex kablonun yetersiz kalması sebebiyle PSU'dan güç alan yeni Molex kablosu satın aldım ama enerji gelmedi. Kasa fanı çalışmadı. PSU'daki orijinal örgülü kablodaki Molex sorunsuz çalışıyor. Girişlerindeki pin sayısı farkından olabilir mi? Eğer böyleyse bendeki PSU çıkışlı Molex'ten nereden satın alabilirim?
Yeni aldığım çalışmayan Molex kablo:

1.jpeg

Çalışan orijinal örgülü PSU Molex kablo.

2.PNG

Merhaba,
Bilgisayarımda Molex kablonun yetersiz kalması sebebiyle PSU'dan güç alan yeni Molex kablosu satın aldım ama enerji gelmedi. Kasa fanı çalışmadı. PSU'daki orijinal örgülü kablodaki Molex sorunsuz çalışıyor. Girişlerindeki pin sayısı farkından olabilir mi? Eğer böyleyse bendeki PSU çıkışlı Molex'ten nereden satın alabilirim?
Yeni aldığım çalışmayan Molex kablo:

Eki Görüntüle 2122081

Çalışan orijinal örgülü PSU Molex kablo.

Eki Görüntüle 2122083

Nasıl yani ben anlayamadım PSU modüler ve yeni Molex kablosu falan mı aldınız? En sağdaki 12v en soldaki 5V ve ortadaki 2 ground yani topraklama olarak geçer. 12v genelde sarı, 5V genelde mavi veya kırmızı kablodur olayı daha net açıklarsanız yardımcı olabilirim.

Ekran kartınızı yazmamışsınız ama çalışmaması iyi olmuş aslında, o şekilde (karta bağlı olarak) uzun vadede kablo erimesi söz konusu olabilirdi. Kullandığınız çeviricide 6 pin sokette sağ alt boş olan kısım normalde 12V pini. Alt orta pin de 12V ama kullanılmadığı da oluyor.

Son düzenleme:
Nasıl yani ben anlayamadım PSU modüler ve yeni Molex kablosu falan mı aldınız? En sağdaki 12v en soldaki 5V ve ortadaki 2 ground yani topraklama olarak geçer. 12v genelde sarı, 5V genelde mavi veya kırmızı kablodur olayı daha net açıklarsanız yardımcı olabilirim.
kısacası birinci resimdeki kabloyu PSU'ya bağlıyorum. Molex'e fan bağlıyorum çalışmıyor.

Ekran kartınızı yazmamışsınız ama çalışmaması iyi olmuş aslında, o şekilde (karta bağlı olarak) uzun vadede kablo erimesi söz konusu olabilirdi. Kullandığınız çeviricide 6 pin sokette sağ alt boş olan kısım normalde 12V pini. Alt orta pin de 12V ama kullanılmadığı da oluyor.
Ekran kartı bağlamayacağım. Sadece birinci resimdeki kablo ile PSU'dan enerji alarak kasa fanı bağlamak istemiştim.

Ekran kartı bağlamayacağım. Sadece birinci resimdeki kablo ile PSU'dan enerji alarak kasa fanı bağlamak istemiştim.

O kabloyu 4 pin molex, PCI-e dönüştürücü zannettim. PSU'nuzun marka, modeli ve elinizdeki kablonun varsa linkini paylaşır mısınız?

Sanırım, modüler ya da yarı modüler bir PSU kullanıyorsunuz.

Son düzenleme:
Kısacası birinci resimdeki kabloyu PSU'ya bağlıyorum. Molex'e fan bağlıyorum çalışmıyor.

Topraklama hatlarından ikisi eksik o yüzden çalışmıyor olabilir eğer orası V12 hattı ise yine çalışmıyordur devre tamamlanmıyor. Büyük ihtimalle V12 hattı için gerekli kablo yani soketteki pinler boş oraya bir bakır tel ile V12 hattını bağlayabilirsiniz ama unutmayın yapacağınız hatalardan ben sorumlu değilim.

Artı -1 Eksi
Topraklama hatlarından ikisi eksik o yüzden çalışmıyor olabilir eğer orası V12 hattı ise yine çalışmıyordur devre tamamlanmıyor. Büyük ihtimalle V12 hattı için gerekli kablo yani soketteki pinler boş oraya bir bakır tel ile V12 hattını bağlayabilirsiniz ama unutmayın yapacağınız hatalardan ben sorumlu değilim.

PSU pinout yapısını bilmeden, neyi nereye bağlıyorsunuz?

Bu arada PSU, High Power Direct 12 gibi duruyor.

Son düzenleme:
@Arazion pek fazla bilgiye ulaşılabilir bir model değil. Yüksek ihtimalle elinizdeki kablo, PSU çıkışlarına uygun değil. Çıkış yapısının ne şekilde olduğuna dair bir kaynak olmadıkça veya içini açıp ölçerek hangi pinde, ne kadar voltaj olduğunu görecek durum söz konusu olmadıkça direkt müdahaleye yeltenmemek lazım.

Fan besleme sorununuz için ise, elinizde PSU'dan gelen bir kablo veya bir soket bile olsa 4 fanı ucuca ekleyerek her türlü o kablodan besleyebilirsiniz. 4 pin molex soketler, arkalı önlü birbirine geçebilecek yapıdadır. Uç ihtimalle kablonun 10-11 ampere kadar yolu var.

Son düzenleme:
PSU pinout yapısını bilmeden, neyi nereye bağlıyorsunuz?

Bu arada PSU, High Power Direct 12 gibi duruyor.

Dostum genellikle 6pinli üst kısımlar yani mandalın olduğu yer her zaman fazdır yani + mandalin olmadığı yer ise genellikle topraklama olur. PSU'ların hepsi neredeyse bu dizilime sahip olur arkadaşın aldığı konnektörde 2 adet topraklama veya 2 adet V12 girişi eksik bende diyorum ki alttaki kablodan yani tekli duran kablodan üst kısmından küçük bir bakır telle öbür slota pin yapılabilir tabii yapması size kalmış sorumluluk kabul etmemekteyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı