PSU'ya takılan Molex'in çalışmaması

Arazion

Kilopat
Katılım
22 Haziran 2012
Mesajlar
29
Çözümler
1
Yer
Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
High Voltage Technician
Merhaba,
Bilgisayarımda Molex kablonun yetersiz kalması sebebiyle PSU'dan güç alan yeni Molex kablosu satın aldım ama enerji gelmedi. Kasa fanı çalışmadı. PSU'daki orijinal örgülü kablodaki Molex sorunsuz çalışıyor. Girişlerindeki pin sayısı farkından olabilir mi? Eğer böyleyse bendeki PSU çıkışlı Molex'ten nereden satın alabilirim?
Yeni aldığım çalışmayan Molex kablo:

1.jpeg


Çalışan orijinal örgülü PSU Molex kablo.

2.PNG
 
Dostum genellikle 6 pinli üst kısımlar yani mandalın olduğu yer her zaman fazdır yani + mandalın olmadığı yer ise genellikle topraklama olur.

Yalnız mesela Corsair Type 3 kabloların 6 pin PCI-e soketlerin pin yapısına göre mandal tarafı GND diger taraf 12V ama CPU 8 pin soketler dediğiniz gibi lakin onda da PSU'ya giren uç tam tersi. Bu arada resim elinizde bulunsun da insanları eksik bilgi ile yanlış yönlendirmeyin.

PSU_Pinout_Voltage_-_Corsair_Type_3.png
 
Son düzenleme:
Yalnız mesela Corsair type 3 kabloların 6 pin PCI-e soketlerin pin yapısına göre mandal tarafı gnd diger taraf 12v ama CPU 8 pin soketler dediğiniz gibi lakin onda da PSU'ya giren uç tam tersi. Bu arada resim elinizde bulunsun da insanları eksik bilgi ile yanlış yönlendirmeyin.

Eki Görüntüle 2122211

Evet bende tam bunu kastediyordum , evet karıştırmış olabilirim bahsetmek istediğim tamamen bu resimde olan şeyler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı