PSU'yu ters takmak ekran kartına zarar verir mi?

Sanmıyorum sorun yaratacağını. Fanlar birbirine yakın değil ki zaten.

Ancak şöyle bir sorun olabilir. PC yük altındayken PSU prizden daha fazla güç çeker, bu da PSU'nun ısınmasına neden olur. PSU kendini soğutmak için fan hızını artırır. Ters takılan PSU kasa içerisindeki ılık/sıcak havayı çekeceğinden dolayı kendini verimli soğutamaz. Haliyle fan hızını daha da fazla artırmak zorunda kalır. Daha serin kasa içi ama daha sıcak PSU ve fan gürültüsü olarak geri dönüşü olabilir.

Dosya Ekleri

• IMG_7906.JPG
    IMG_7906.JPG
    57,2 KB · Görüntüleme: 167
Cooler Master 600W güç kaynağı kullanıyorum. Kasam Hiper Poseidon ve bu kasada güç kaynağı yeri aşağıda. PSU fanı havayı alttaki ufak deliklerden çekerken çok ses yapıyor. PSU'yu ters çevirirsem fan üste gelecek fakat tam fanın denk geldiği yerin üzerinde ekran kartı var ve fanları aşağı bakıyor. sizce PSU'yu ters cevirirsem sorun yaratır mı?

Görselde daha açıklayıcı anlatmaya çalıştım. bilir kişi bilgi verirse sevinirim.

-DENEME: PSU'yu ters cevirdiğimde fanın geldiği kısım
-PEMBE ÇİZGİ: Sorun yaratıp yaratmayacağı hakkında bilgi almak istediğim hava sirkülasyonu olacak kısım

Eki Görüntüle 294582

Ekran kartını neden o kadar aşağıya takıyorsunuz anlamadım. Orası x4 slotu yani kartın en yavaş çalışacağı slot. En yukarıdaki slota takmanız lazım kartı. PSU konusunda ise fanı yukarıya bakacak şekilde takarsanız hava alamaz, ısınır. Güç yetersizliği olabilir. Bu yüzden PSU’nun fanını aşağı bakacak şekilde takın.

Cooler Master 600W güç kaynağı kullanıyorum. Kasam Hiper Poseidon ve bu kasada güç kaynağı yeri aşağıda. PSU fanı havayı alttaki ufak deliklerden çekerken çok ses yapıyor. PSU'yu ters çevirirsem fan üste gelecek fakat tam fanın denk geldiği yerin üzerinde ekran kartı var ve fanları aşağı bakıyor. sizce PSU'yu ters cevirirsem sorun yaratır mı?

Görselde daha açıklayıcı anlatmaya çalıştım. bilir kişi bilgi verirse sevinirim.

-PEMBE ÇİZGİ: Sorun yaratıp yaratmayacağı hakkında bilgi almak istediğim hava sirkülasyonu olacak kısım

Eki Görüntüle 294582

Ekran kartını neden o kadar aşağıya takıyorsunuz anlamadım. Orası x4 slotu yani kartın en yavaş çalışacağı slot. En yukarıdaki slota takmanız lazım kartı. PSU konusunda ise fanı yukarıya bakacak şekilde takarsanız hava alamaz, ısınır. Güç yetersizliği olabilir. Bu yüzden PSU’nun fanını aşağı bakacak şekilde takın.

Psi express 3 yazan kisima mi takmam lazim ekran kartini? Bilgiliyim aslinda bu konularda biraz ama bu konuda fikrim yoktu.
Image1525003164.203215.jpg

Eki Görüntüle 294582

Psi express 3 yazan kisima mi takmam lazim ekran kartini? Bilgiliyim aslinda bu konularda biraz ama bu konuda fikrim yoktu.
Eki Görüntüle 294593

Evet, oraya takmanız lazım.

son durum: psu ters çevirip denedim sonuç aynı. ses hala devam ediyor. eski haline geri döndüreceğim. Xenor kardeşim sana da teşekkür ederim ekran kartı slotu bilgisi için. bu arada ekran kartını üst slota alınca bi donanım ekledi çıkardı fln bişeyler yaptı. driver silip tekrar yüklemem gerekir mi slot değişimi için?

son durum: psu ters çevirip denedim sonuç aynı. ses hala devam ediyor. eski haline geri döndüreceğim. Xenor kardeşim sana da teşekkür ederim ekran kartı slotu bilgisi için. bu arada ekran kartını üst slota alınca bi donanım ekledi çıkardı fln bişeyler yaptı. driver silip tekrar yüklemem gerekir mi slot değişimi için?

Rica ederim. Driver konusunu pek bilmiyorum ama güncellemekten zarar gelmez. Güncelleyin derim. PSU’nun üzerindeki vidalardan birisi gevşemiş olabilir mi?

Rica ederim. Driver konusunu pek bilmiyorum ama güncellemekten zarar gelmez. Güncelleyin derim. PSU’nun üzerindeki vidalardan birisi gevşemiş olabilir mi?
uzun zamandır ses yapıyordu. kısa zaman önce içini açıp temizledim, fanı da temizleyip mnakina yağı ile yağladım ama değişim olmadı. araştırdığım kadarıyla bu kasaların PSU hava girişi kısımlarındaki delikler yoğun hava akışından dolayı ses çıkartıyormuş. PSU dışardayken fazla ses vermiyor. içeride iş değişiyor. ben de çözüm olarak sesi içeride hapis edeyim diye düşündüm ama olmadı :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı