PTT kargo takibi (Banggood)

frhtzkan

Hectopat
Katılım
23 Ağustos 2016
Mesajlar
37
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Adsız.png


Arkadaşlar herkese selam olsun. Yurtdışından tablet siparişi vermiştim ve takip numarasıyla kontrol ettiğim zaman bu ekran geliyor karşıma. Ne anlama geldiğini bilen var mı ürün Türkiye'ye gelmiş mi veya gümrüğe mi takılmış nasıl anlarım? Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aleyküm selam.
Ürün birkaç gün içerisinde kargoya verilir. Kargo süreci yaklaşık 15-20 gün sürer. Kargo şirketine bağlı bir durum. Ancak bu aşamadan sonra bu adresten en doğru bilgiyi edinebilirsiniz:

PTT A.Ş. Gönderi Takip
Banggood sitesi 7 gün önce ürünü kargoya verdi. 7 gündür bu yazı çıkıyor. PTT nin kendi sitesinde de aynı yazı çıkıyor. Neden oluyor bende anlayamadım. Acaba Türkiye'ye gelmiş olabilir mi ürün?
Adsız.png
 
Geldiğini sanmıyorum. Sipariş ettiğim powerbank yaklaşık 40 gün boyunca bu yazıda kaldı. Yani kargolandı ve Çin'den Türkiye'ye taşınmayı bekledi.
Yeni bilgilerin girilmesi, yani ürünün Türkiye'ye ulaşması ortalama 10 ila 20 gün içerisinde değişir. Şans meselesi biraz da. Çin'den sipariş ettikten sonra 7 günde elime ulaşan kargom da oldu, 2 ay beklediğim kargom da :)
Biraz daha sabırlı olun derim. Bence en geç 5-10 gün içerisinde güncellenecektir.
 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Banggood müşteri hizmetlerine sorduğumda da ürününüz gönderildi cevabı aldım ama dediğiniz gibi tek çare beklemek sanırım. 7-8 gün oldu umuyorum 7 gün içinde gelir ürün bakalım :) Peki ürün gümrüğe takılırsa bunu nasıl anlarım bilginiz var mı bu konuda ?
 
Ürününüzde GSM modülü (Sim kart girişi) veya IMEI numarası yoksa gümrükte takılmayacaktır. Eğer 75$ üzeri alışveriş yaparsanız da ister kargo geldiğinde isterseniz de PTT'lerden gümrük vergisini ödeyerek ürünü alabilirsiniz.

1.jpg


Eğer vergi yansıtılırsa buradan görebilirsiniz. Türkiye'ye giriş yapıp bilgiler güncellendikten sonra bu kısım görünecektir. Ancak genellikle vergi çıkmaz.
 
PTT sitesinden baktığımda 75€ üzeri için vergi uygulanır yazıyordu. Benim tabletimde 3G yok ama 76€ gibi bir ücrete denk geliyor. Ürün takılırsa vergi ödemem yüksek bir ihtimal sanırım. Desteğiniz için çok teşekkür ederim gece gece öğrenmek iyi geldi sağolun :)
 
Ürünün takılacağını da zannetmiyorum açıkcası. Çünkü günde milyonlarca ürün geçiyor. Çoğuna bakamıyorlar bile :)
Ve vergi çıkacağını da zannetmiyorum. Genellikle faturada daha düşük değerleri gösterirler vergi çıkmaması için. En iyisi bekleyip görmek.
Ürününüz şimdiden hayırlı olsun :)
 
Umarım dediğiniz gibi olur :) Çok teşekkür ederim :)

@H. Hüseyin Hocam merhabalar. Ürünümle ilgili şöyle bir sorun çıktı nedendir acaba ? Bana gelen e-mail de ürün kargolandı diyor şimdide para iadesi diyor anlamadım yardımcı olur musunuz ?

IMG_0227.PNG IMG_0226.PNG

Nedenini bilen var mı arkadaşlar?
Track yazıyordu şimdi cancel yazıyor yani gönderi iptal edilmiş.

@H. Hüseyin hocam yardımcı olursanız çok sevinirim pek bilgim yok bu konularda.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    13,6 KB · Görüntüleme: 814
Hocam merhaba.
Mail yeni mi geldi?
Ve ücret iadesi hesabınıza yansımış mı?
Baktığım zaman ürünün kargosunun iptal edildiğine dair bir bilgi bulamadım. Hala kargoda olması gerek. Sanırım.

HEPSİ BİR ARADA POSTA TAKİBİ | 17TRACK
Global Order Tracking
http://gonderitakip.ptt.gov.tr/
adreslerinden kontrol edebilirsiniz. Banggood sitesinden alışveriş yapmadım hiç. Aliexpress kullandım hep. Onun için neden öyle yazdığı konusunda net bir bilgiye sahip değilim maalesef.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı