PUA:Win32/Offercore nedir?

Metelee

Hectopat
Katılım
17 Aralık 2020
Mesajlar
97
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, merhaba. Bilgisayarımda virüs koruma programı yok. Windows Defender kullanıyorum. Bugün tam tarama yaptığımda PUA:Win32/Offercore diye bir program çıktı. Ayrıntıları göstere bastığımda da aşağıdaki gibi bir şey yazıyor. Sizce bu virüs mü, önemli bir şey mi? Bir şey yapmam gerekir mi?

resim 1.PNG


resim 2.PNG
 
Bilgisayarınızda Cheat Engine yüklü ve Cheat Engine'in ne olduğunu bilmiyor musunuz?

@bEcno adlı kullanıcı Cheat Engine'nin ne işe yaradığını sormamış, Offercore'nin ne işe yaradığını ve silerse Cheat Engine'nin bozulup bozulmayacağını anlayamamış.

Offercore, Windows'a indirdiğin yazılımların (.)exe'si ile birlikte gelen reklam yazılımları ve potansiyel olarak istenmeyen programları (PUP'lar) yükleyen veya yüklemek isteyip istemediğini soran installerlerin Windows Defender, Malwarebytes ve Kaspersky tarafında tanınma adıdır.

Ekran görüntüsünde görüldüğü üzere Windows Defender yakalayabilmiş, Windows Defender'in yakalayabildiği uygulamalar genelde karantinaya alınır. Virüs ve tehdit koruması bölümünden gerçek zamanlı Koruma'yı kapatman gerek. Ancak bu şekilde kurulum yapabilirsin ve hayır kurulum yaptıktan sonra Offercore tehditini silersen Cheat Engine Client'in bozulmaz.
 
Arkadaşlar şimdi ben Valorant oynarken normalde 150 FPS falan alırdım şu an 60 70 diye düşüyor ve eylem başlattım taramada bu program çıktı bundan kaynaklı olamaz değil mi?
 

Geri
Yukarı