PUBG 100 FPS 30 FPS gibi gözüküyor

Makaleler
4
Daha fazla  
PUBG orta ayarlarda yaklaşık 90-100 FPS alıyorum yeni güncelleme ile. Ancak önceden de olduğu gibi oyun akışkan değil. Karakterde sanki FPS atlamaları var gibi gözüküyor. Ekran kartım 1050 Ti VRAM kullanımı 3.5 GB seviyesinde RAM'im 8GB o da 6.5-7 GB kullanım seviyesinde. GPU %100 CPU %60 kullanım seviyesinde. RAM'im single acaba ondan mı yapıyor? Böyle devam ederse ekran kartı geliştirmesine gideceğim. Oldukça can sıkıcı bir durum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Sende de mi akıcılık yok?
Ben Pubg oynamıyorum. Genellikle CS GO, BF1, Need For Speed Payback oynuyorum. O yunlarda işlemci kullanımım hep %90 larda %100 bile oluyor hiç düşmüyor ve drop giriyor takılma yapıyor. 5 aydır bu sorunum var yardımcı olucak kimse yokmu ya

Ben PUBG oynamıyorum. Genellikle CS GO, BF1, Need For Speed Payback oynuyorum. O yunlarda işlemci kullanımım hep %90 larda %100 bile oluyor hiç düşmüyor ve drop giriyor takılma yapıyor. 5 aydır bu sorunum var yardımcı olucak kimse yokmu ya
İşlemcin ekran kartına yetişemiyor gibi gözüküyor. Ayarları kısabilirsin.

Bende GTX 1060 ile Ryzen 5 1500x kullanıyorum. Senin bahsettiğin akıcılık tam olarak bendede yok. Monitör' den veya HDD' den kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Senin değiştirip deneme şansın varsa bir deneyebilir misin ?

@elbeziHANDAN
Termal macun yenilemesi yapabilirsin.
Grafik ayarlarını yükselterek GPU kullanımını arıtrarak CPU kullanımını azaltabilirsin.
CS:GO gibi eski oyunlarda işlemci daha fazla kullanılıyor. 4K en yüksek ayarlarda bile GPU çoğu kartta %50-%70 arası değerler veriyor.

@elbeziHANDAN
Termal macun yenilemesi yapabilirsin.
Grafik ayarlarını yükselterek GPU kullanımını arıtrarak CPU kullanımını azaltabilirsin.
CS:GO gibi eski oyunlarda işlemci daha fazla kullanılıyor. 4K en yüksek ayarlarda bile GPU çoğu kartta %50-%70 arası değerler veriyor.
Tamam CS:GO yu geçtimde. Origin Acces aldım ve BF4 dışında BF1, NFS PAYBACK gibi oyunları sürekli takılarak oynuyorum sürekli bi drop giriyor. Bir 50 ye düşüyor fps br 80 e çıkıyor. Ayarları kısıyorum aynı yükseltincede aynı işlemci kullanımım hep %100 de. Isı değerleri 60 ı geçmiyor. Acaba 2400mhz 8GB Ram yetmiyor olabilir mi ?

Bende GTX 1060 ile Ryzen 5 1500x kullanıyorum. Senin bahsettiğin akıcılık tam olarak bendede yok. Monitör' den veya HDD' den kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Senin değiştirip deneme şansın varsa bir deneyebilir misin ?
Eski 60 Hz monitörümde de böyleydi. Oyunu SSD'den oynuyorum. Yavaşlık söz konusu olamaz.
Tamam CS:GO yu geçtimde. Origin Acces aldım ve BF4 dışında BF1, NFS PAYBACK gibi oyunları sürekli takılarak oynuyorum sürekli bi drop giriyor. Bir 50 ye düşüyor fps br 80 e çıkıyor. Ayarları kısıyorum aynı yükseltincede aynı işlemci kullanımım hep %100 de. Isı değerleri 60 ı geçmiyor. Acaba 2400mhz 8GB Ram yetmiyor olabilir mi ?
Dostum sıkıntın varsa yeni konu açabilirsin. Benim konumu mesgul etme.

Monitörünüz 75 hz veya 144hz ise o 60 hzde kalmış olabilir. Ona dikkat edin

Merhaba bende aynı sorunu yaşıyorum.Cpu kullanımım çoğu oyunda bir hayli yüksek. Windows orjinal değil. Monitor 60 hz , sabitlediğimde hem gecikme yapmakta hem fps değeri bazen daha da düşmekte. Çünkü fps'yi 60'a sabitlediğim zaman gpu kullanımım düşüyor haliyle. Böyle olmasını da istemiyorum.Nasıl çözebileceğim hakkında fikriniz varmı ?

Son düzenleme:
Aynı sorun bende var. Her oyunda yaşıyorum. Şimdilik dikey eşitlemeyi açarak idare ediyorum.
Monitörün HZ değeri düşük ise ekran kartı görüntüyü monitöre yollarken gecikme yapacaktır, buna framerate oranı denir. MSI Afterburner kurup framerate ms değerine bakabilirsin, 10'dan fazla ise sorun monitördedir.

Hocam benim dikey eşitleme açık veya kapalı 10'un üzerinde. Sorun monitörde mi o zaman

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı