Arkadaşlar PUBG oynarken ekran kartı kullanımım genel olarak %50 %60 civarlarında bazen %80'e çıkıyor ama 3 5 saniye en fazla sonra düşüyor. %99 FPS'im genel olarak FPS'nin yarısı ve altında oluyor.(bildiğim kadarıyla bunlar darboğaz belirtisiydi.) Ve bazen minik takılmalar alıyorum(anlık). Bu kullanım oranları normal mi; değilse nasıl düzeltebilirim?
Not fotoda FPS ve %99 FPS biraz düşük çıkmış normalde FPS 60-75 civarına ve %99 FPS 25-40 civarında dolanıyor.
Normal. PUBG'de kötü ekran kartı ve iyi işlemci kombosu yapmadığınız sürece sürekli %100 GPU kullanımına ulaşmanız zor. Kaldı ki işlemcin %100'e vuruyor 4C/4T olduğu için. Takılmaların sebebi de bu.
Normal. PUBG'de kötü ekran kartı ve iyi işlemci kombosu yapmadığınız sürece sürekli %100 GPU kullanımına ulaşmanız zor. Kaldı ki işlemcin %100'e vuruyor 4C/4T olduğu için. Takılmaların sebebi de bu.
Hocam şimdi Kkarakin map'ında rötuş ayarını ortaya çektim ve oyunun ortasına doğru GPU kullanımım %99 sabitlendi ve %70-80 CPU kullanımı oranıyla ortalama 80-110 FPS civarı çok rahat oynadım. Grafikleri yükseltince sorun çözüldü.
Hocam şimdi Kkarakin map'ında rötuş ayarını ortaya çektim ve oyunun ortasına doğru GPU kullanımım %99 sabitlendi ve %70-80 CPU kullanımı oranıyla ortalama 80-110 FPS civarı çok rahat oynadım. Grafikleri yükseltince sorun çözüldü.
Hocam dediğim gibi ayarı yükseltince tüm maplarda oyun düzeldi. %90-100 civarı GPU kullanımı ve %80-90 civarı CPU kullanımı var.
Sadece oyun başında FPS biraz düşük kalıyor oda 3 4 dakika içinde düzeliyor.(Bunu shader cache sorunu olarak düşünüyorum.)