Çözüldü PUBG %50-60 GPU kullanımı normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
RAM
8Gb 2400Mhz Cl17 Samsung
Ekran kartı
MSI 1050 Tİ 4GB
İşlemci
i5-7400 3.5Ghz 6MB
Arkadaşlar PUBG oynarken ekran kartı kullanımım genel olarak %50 %60 civarlarında bazen %80'e çıkıyor ama 3 5 saniye en fazla sonra düşüyor. %99 FPS'im genel olarak FPS'nin yarısı ve altında oluyor.(bildiğim kadarıyla bunlar darboğaz belirtisiydi.) Ve bazen minik takılmalar alıyorum(anlık). Bu kullanım oranları normal mi; değilse nasıl düzeltebilirim?
Not fotoda FPS ve %99 FPS biraz düşük çıkmış normalde FPS 60-75 civarına ve %99 FPS 25-40 civarında dolanıyor.

Ekran Görüntüsü (105).png

Normal. PUBG'de kötü ekran kartı ve iyi işlemci kombosu yapmadığınız sürece sürekli %100 GPU kullanımına ulaşmanız zor. Kaldı ki işlemcin %100'e vuruyor 4C/4T olduğu için. Takılmaların sebebi de bu.

Hocam şimdi Kkarakin map'ında rötuş ayarını ortaya çektim ve oyunun ortasına doğru GPU kullanımım %99 sabitlendi ve %70-80 CPU kullanımı oranıyla ortalama 80-110 FPS civarı çok rahat oynadım. Grafikleri yükseltince sorun çözüldü.

Hocam şimdi Kkarakin map'ında rötuş ayarını ortaya çektim ve oyunun ortasına doğru GPU kullanımım %99 sabitlendi ve %70-80 CPU kullanımı oranıyla ortalama 80-110 FPS civarı çok rahat oynadım. Grafikleri yükseltince sorun çözüldü.
Diğer haritalarda ve kalabalık yerlerde nasıl durum? Karakin genel olarak gerek harita yapısı gerek oyuncu sayısından dolayı işlemciyi zorlamaz.

Diğer haritalarda ve kalabalık yerlerde nasıl durum? Karakin genel olarak gerek harita yapısı gerek oyuncu sayısından dolayı işlemciyi zorlamaz.

Hocam dediğim gibi ayarı yükseltince tüm maplarda oyun düzeldi. %90-100 civarı GPU kullanımı ve %80-90 civarı CPU kullanımı var.
Sadece oyun başında FPS biraz düşük kalıyor oda 3 4 dakika içinde düzeliyor.(Bunu shader cache sorunu olarak düşünüyorum.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı