PUBG 75 Hz monitörde 90 FPS almama rağmen kasıyor

Tıbbiyeli

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yaklaşık 5 ay önce silmiştim yarıyıl tatili geldi ve arkadaşımın ısrarı üzerine tekrar kurdum fakat önceki oynadığıma nazaran oyunun çok daha berbat hale geldiğine tanık oldum. Üstelik bu sefer 60 Hz monitörden 75 Hz monitöre geçmiştim ama o 90 FPS alıp kasıyor olması beni çıldırttı. Eskiden 60 Hz ile oynarken bile sanki daha akıcı geliyordu fakat şimdi hiç öyle gelmiyor, son zamanlarda gerçekten batırdılar mı bana mı öyle geldi? Sanki eskiden daha akıcıydı şimdi ise FPS yüksek olsa da berbat görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Optimizasyonu sıkıntılı olan bir oyun, bazı şeyler düzeltilmiyor. 5 Ayda gelen eklentileri mapleri vs. eklersen durum normal bence.

V-SYNC açın ve tekrar deneyin. Ekran kartınız AMD ise ve monitörünüzde "FreeSync" varsa onu açın.

Optimizasyonu sıkıntılı olan bir oyun, bazı şeyler düzeltilmiyor. 5 Ayda gelen eklentileri mapleri vs. eklersen durum normal bence.
Gerçekten eskiden arada bir olsada yağ gibi akıyor hissini alıyordum ancak şimdi hiç alamadım.

Vsync açıp birde öyle deneyin.

Hocam Vsync açmak istemiyorum input lag yapıyor ayrıca başka singleplayer oyunlar oynuyorum 120 FPS alıyorum ancak kasıyor hissi ya da kırılma hissi hiç vermiyor örneğin en bariz Battlefield 1 oyununda 80-90 FPS alıyorum ancak kasıyor hissi vermiyor bu Pubg denen oyunda 75 fps alsam bile kasıyor hissediyorum ve bu oyundaki adam vurma kabiliyetimi çok etkiliyor.

Yüksek FPS alacağım diye ekran kartından kısıp işlemciye yük bindirme işlemci canavarı oyun zaten

GTX 1060 ekran kartım var siz hangi ayarlarda kullanıyorsunuz kenar yumuşatma, doku, görüş uzaklığı yüksek olarak ayarlı diğerlerini çok düşükte kullanıyorum ayrıca 75 hz monitör için başlangıç seçeneklerine bir şey yazmam gerekiyor mu?

Kendinde söylemişsin zaten 75 Hz monitörde 90 FPS alırsan, FPS dalgalanmalarından dolayı kasar. O yüzden V-SYNC açıp 60 FPS'e sabitlemen gerekir veya 75 FPS'e sabitleyebilirsin. Bir arkadaşın dediği gibi ekran kartın AMD ise ve monitörün Freesync destekliyorsa açman lazım.

75 Hz monitörü 60 Hz yapıp dener misin? Ayrıca büyük ihtimalle PUBG ile alakalı. Oyunun optimizasyon denen şeyden haberi yok. Sürücülerini güncel tut.

V-SYNC açın ve tekrar deneyin. Ekran kartınız AMD ise ve monitörünüzde "FreeSync" varsa onu açın.

Ekran kartım Nvidia monitörümde Freesync var ancak işe yaramayacak fast sync diye bir nvidia özelliği var belki onu açıp deneyebilirim ancak böyle rekabetçi oyunlarda vsync ve fast sync gibi özellikler mouse lag sorununa sebep olduğundan asla kullanmak istemiyorum onun yerine oyun içerisinden FPS limitini 75 olarak ayarlasam hem mouse lag olmaz hem de kırılma olmamış olur heralde?

75 Hz monitörü 60 Hz yapıp dener misin? Ayrıca büyük ihtimalle PUBG ile alakalı. Oyunun optimizasyon denen şeyden haberi yok. Sürücülerini güncel tut.

Deneyeyim, sürücülerim her zaman güncel olur.

Evet mouse lag olayları olur maalesef. Oyunun config dosyasından 75'e sabitlesen bile lag olur. Fast Sync işine belki yarayabilir. Rekabetçi oyunlara ilgin çoksa eğer, 144 HZ 1 MS olan bir monitöre geçmen gerek mümkünse Şu anlık akıcılık olarak tek çözümün FPS sabitlemek olarak gözüküyor. Daha önce aynı durumda Fast Sync bana yaramıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…