Çözüldü PUBG açınca mavi ekran almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gorkem16

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. PUBG'yi açtığım gibi lobiyi görür görmez mavi ekran yiyor. Bilgisayara format attım sırf bu yüzden, yine aynı mavi ekran hatası alıyorum. Minidump dosyasına bakmaya çalıştım ama dosya oluşturulmamış.

Yeni bir ssd aldım windowsu yeni aldığım ssd'ye kurdum o günden itibaren mavi ekran hatası alıyorum.Önceden hiçbirşey yoktu.

Dosya Ekleri

• f854cb82-5029-46e3-96c1-7b70b7199aa3.jpg
    f854cb82-5029-46e3-96c1-7b70b7199aa3.jpg
    24,6 KB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    28,8 KB · Görüntüleme: 35
Çözüm
ChatGPT ile oyuna girmeden oyun içi ayarlarını düşürmeyi denedim ve oyunu pencere modunda başlattım. Oyun açıldı ama Minecraft gibiydi oyunu kapatıp yeniden eski ayarlarına çevirdim şu an sorunsuz çalışıyor. Attığım fotoğraflardaki seçenekleri yaptım ama dediğim gibi ekran çok kötü olduğu için oyundan çıkıp eski haline getirdim.
Merhaba.

Minidump'un oluşmamasının genel manada iki ana sebebi vardır. RAM veya disk arızası.

Aldığınız SSD, NVMe bir SSD mi? Eğer öyleyse NVMe kontrolcü ile sistem arasında bir iletişim sorunu yaşandığı için bu sorunla karşılaşıyor olabiliriz. Veya donanımsal bir arıza söz konusu olabilir.

WHEA_UNCORRECTIBLE_ERROR hatasının oluşma nedenlerinden biri NVMe kontrolcülerle sistem arasındaki iletişim sorunudur. Bu nedenle böyle bir soru sormak istedim size.

SSD'nize HD Tune 5.75 indirerek "Quick Scan" tiki kapalı bir şekilde "Error Scan" uygulayın.
Disk üreticisinin kendi yazılımı varsa SMART verilerini oradan paylaşabilirseniz daha isabetli bir sonuç alabiliriz.

5.75 sürümünü istememin sebebi 6.xx deneme sürümlerinde tüm sektörlerin taranmasına izin verilmiyor oluşu.

Son düzenleme:
Dediğinizi yaptım sonuç ekranı bu attığım görsel herhalde.İşlemcim fazla ısınıyor bununla alakalı olabilir mi ? ondan dolayıysa bir tane kule tipi hava soğutucu almayı düşünüyorum.İşlemci Ryzen 5 3600 stok fanı takılı normalde de bu şekilde oynuyordum şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım.

Merhaba.

Minidump'un oluşmamasının genel manada iki ana sebebi vardır. RAM veya disk arızası.

Aldığınız SSD, NVMe bir SSD mi? Eğer öyleyse NVMe kontrolcü ile sistem arasında bir iletişim sorunu yaşandığı için bu sorunla karşılaşıyor olabiliriz. Veya donanımsal bir arıza söz konusu olabilir.

WHEA_UNCORRECTIBLE_ERROR hatasının oluşma nedenlerinden biri NVMe kontrolcülerle sistem arasındaki iletişim sorunudur. Bu nedenle böyle bir soru sormak istedim size.

SSD'nize HD Tune 5.75 indirerek "Quick Scan" tiki kapalı bir şekilde "Error Scan" uygulayın.
Disk üreticisinin kendi yazılımı varsa SMART verilerini oradan paylaşabilirseniz daha isabetli bir sonuç alabiliriz.

5.75 sürümünü istememin sebebi 6.xx deneme sürümlerinde tüm sektörlerin taranmasına izin verilmiyor oluşu.
Formattan önce minidump dosyası oluşturuyordu bir tanesine baktım chatgpt ile sorunu çözmeye çalıştım ama yapamadım mecbur format ile çözerim diye düşündüm format attıktan sonra bu seferde minidump dosyası oluşturmadı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    28,8 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    80,1 KB · Görüntüleme: 19
Merhaba.

Diskiniz sağlam görünüyor.
Diğer resme göreyse sorunun kaynağı PUBG'nin Anti Cheat motoru. Bunun için oyun dosyalarını doğrulamayı deneyebilirsiniz.

WHEA_UNCORRECTIBLE_ERROR hatasının birden fazla sebebi var.
Dediğiniz senaryo da buna dahil.

İşlemci veya RAM belleklerinize hız aşırtma işlemi uyguladınız mı?

chatgpt ile sadece undervolt işlemi uyguladım onuda geri aldım.
Merhaba.

Diğer resme göreyse sorunun kaynağı PUBG'nin Anti Cheat motoru. Bunun için oyun dosyalarını doğrulamayı deneyebilirsiniz.

Merhaba.

oyun dosyalarını doğrulamayı da denedim fark etmedi

chatgpt ile sadece undervolt işlemi uyguladım onuda geri aldım.

oyun dosyalarını doğrulamayı da denedim fark etmedi
Anti Cheat motorları kernel yani çekirdek düzeyine çok yakın çalıştıkları için olacak en ufak bir sorunda, çekirdek kodlarının korunabilmesi için sistem hataya geçer.

Sizden, sorunun çözümüne dair biraz daha net bir yol haritası çizmemize yardımcı olması adına Olay Görüntüleyicisi Raporu isteyeceğim.
Verdiğim rehberi kullanarak Sistem ve Yönetim Olayları kısımlarının dökümlerini paylaşabilir misiniz?

Anti Cheat motorları kernel yani çekirdek düzeyine çok yakın çalıştıkları için olacak en ufak bir sorunda, çekirdek kodlarının korunabilmesi için sistem hataya geçer.

Sizden, sorunun çözümüne dair biraz daha net bir yol haritası çizmemize yardımcı olması adına Olay Görüntüleyicisi Raporu isteyeceğim.
Verdiğim rehberi kullanarak Sistem ve Yönetim Olayları kısımlarının dökümlerini paylaşabilir misiniz?
dediğiniz şekilde olay görüntüleyicisini ayarlardım ama burada paylaşamıyorum

bu şekil görebiliyormusunuz

galiba bu şekilde paylaşırsam görebilirsiniz kusura bakmayın sizide uğraştırıyorum

Son düzenleme:
Olsun, hiç sorun değil. Görüntüleyebiliyorum.

Sistem kısmında ağ ve Bluetooth sürücülerine dair uyarılar gördüm.
Yönetim Olayları kısmında da aynı konularda uyarılar gördüm.

Detaylı bir bilgi edinemedim bunun haricinde.

Minidump oluşuyor olsaydı daha net bir taslakla ilerleyebilirdim. Ancak Minidump dökümü olmadığı vakitlerde maalesef deneme-yanılma yöntemi haricinde elimizde çizilebilecek bir harita kalmıyor.

WHEA_UNCORRECTIBLE_ERROR hatasının genel olarak oluşma sebepleri şunlardır:

1. Stabil olmayan Overclock veya Undervolt işlemleri.
2. Chipset sürücü bileşen eksikliği veya güncel olmayan Chipset sürücüsü.
3. NVMe SSD kontrolcüsü ve sistem arasındaki iletişim sorunu.
4. Güç beslemesi konusunda yetersiz kalan veya arızalı bir PSU.
5. İşlemci veya slot üzerinde fiziki bir hasar.
6. Chipset arızası.

UV işlemini geri aldık. NVMe diskimizin sağlam olduğunu gördük.

Diğer senaryoları test etmek gerekecek.

Öncelikle işlemciden başlamak istiyorum. İşlemciden olabilir mi sorunuza istinaden bu senaryoyu test etmekte fayda var.
OCCT ve Prime95 indirerek sizden bazı testler yapmanızı isteyeceğim.

OCCT üzerinden 1 saatlik CPU testi yapalım.
Sonrasında 45 dakikalık bir Power test yapalım.

Sonuçları paylaşırsanız sevinirim.

Prime95 ile de 30 dakikalık bir genel stabilite

Olsun, hiç sorun değil. Görüntüleyebiliyorum.

Sistem kısmında ağ ve Bluetooth sürücülerine dair uyarılar gördüm.
Yönetim Olayları kısmında da aynı konularda uyarılar gördüm.

Detaylı bir bilgi edinemedim bunun haricinde.

Minidump oluşuyor olsaydı daha net bir taslakla ilerleyebilirdim. Ancak Minidump dökümü olmadığı vakitlerde maalesef deneme-yanılma yöntemi haricinde elimizde çizilebilecek bir harita kalmıyor.

WHEA_UNCORRECTIBLE_ERROR hatasının genel olarak oluşma sebepleri şunlardır:

1. Stabil olmayan Overclock veya Undervolt işlemleri.
2. Chipset sürücü bileşen eksikliği veya güncel olmayan Chipset sürücüsü.
3. NVMe SSD kontrolcüsü ve sistem arasındaki iletişim sorunu.
4. Güç beslemesi konusunda yetersiz kalan veya arızalı bir PSU.
5. İşlemci veya slot üzerinde fiziki bir hasar.
6. Chipset arızası.

UV işlemini geri aldık. NVMe diskimizin sağlam olduğunu gördük.

Diğer senaryoları test etmek gerekecek.

Öncelikle işlemciden başlamak istiyorum. İşlemciden olabilir mi sorunuza istinaden bu senaryoyu test etmekte fayda var.
OCCT ve Prime95 indirerek sizden bazı testler yapmanızı isteyeceğim.

OCCT üzerinden 1 saatlik CPU testi yapalım.
Sonrasında 45 dakikalık bir Power test yapalım.

Sonuçları paylaşırsanız sevinirim.

Prime95 ile de 30 dakikalık bir genel stabilite
tamamdır dediklerinizi yapıp sonuçları atıcağım.Yukarıdaki fotoğraflardan birinde önceden aldığım minidump dosyasını atmıştım onun hakkında yorum yapamıyormusunuz ?

tamamdır dediklerinizi yapıp sonuçları atıcağım.Yukarıdaki fotoğraflardan birinde önceden aldığım minidump dosyasını atmıştım onun hakkında yorum yapamıyormusunuz ?
Minidump dökümünü paylaşabiliyorsanız incelerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı