Çözüldü PUBG açmaya çalışırken mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Can Akmann

Hectopat
Bugün ek RAM ekledim ve PUBG açmaya çalışınca görseldeki sorunlar ile karşılaşıyorum. İlk görselde imleci hareket ettirmeme bile izin vermiyor, mavi ekrana geçiyor. RAM testlerimi yaptım. Sonuçlar görselde. Sadece Steam de PUBG oynayabildim. LoL de oynadım hiçbir sıkıntı olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-04-29 001300.png
    Ekran görüntüsü 2023-04-29 001300.png
    290,5 KB · Görüntüleme: 440
  • Ekran görüntüsü 2023-04-29 001317.png
    Ekran görüntüsü 2023-04-29 001317.png
    502,4 KB · Görüntüleme: 416
  • IMG_8021.jpeg
    IMG_8021.jpeg
    183,5 KB · Görüntüleme: 295
  • IMG_8022.jpeg
    IMG_8022.jpeg
    145,5 KB · Görüntüleme: 176
  • IMG_8024.jpeg
    IMG_8024.jpeg
    75,8 KB · Görüntüleme: 214
Çözüm
Çözüm biraz saçma gelecek ama, sorunu kendim ve arkadaşım yaşadığı için paylaşıyorum. Windows 10-11 Pro sürümlerinde garip bir şekilde BattlEye anticheat yazılımı kullanan oyunlarda mavi ekran sorunu var. Bende DayZ-Tom Clancy's Rainbow Six: Siege BattlEye yazılımı kullanan oyunlarında arkadaşımla sürekli mavi ekran hatası alıyorduk, Windows'u seneler önce Home sürümüne almıştım ve sorun kökten çözülmüştü. Windows 11 Home'ya da Enterprise geçersen sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

Ne demek her zaman. İyi günler.

Selam sorunu çözdüm. Sorun BattlEye anti cheat ile Windows 11'in çekirdek yalıtım güvenlik duvarı birbiriyle çakışıyormuş, internette de aratınca bunun daha düzeltilmediğini öğrendim. DayZ, PUBG gib oyunları oynamak için Windows'un güvenlik duvarının devre dısı bırakılması lazımmış.
Hangi RAM'leri kullanıyorsunuz?

Bir de analiz etmem için minidump dosyaları gerekiyor.

Hangi RAM'leri kullanıyorsunuz?

Bir de analiz etmem için minidump dosyaları gerekiyor.
arşive winrar ile eklemeye çalıştığımda bu hataları alıyorum

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-04-29 111414.png
    Ekran görüntüsü 2023-04-29 111414.png
    30,4 KB · Görüntüleme: 142
Yanlış yapmışsınız. Direk minidump dosyalarını masaüstüne taşımayın. Minidump dosyalarını toplu bir şekilde seçip kopyalayın ardından masaüstüne oluşturduğunuz klasöre atın ve diğer işlemleri yapın.

Tüm minidump dosyaları aynı hatadan kaynaklanmış. "xhunter1.sys" adlı dosya. Bu dosya PUBG antihile yazılımı. Sizden silmenizi isteyecektim ancak oyunda sıkıntılar doğurabilir. Şunları yapın:

PUBG'nin Steam'deki oyun dosyalarını doğrulatın. Eğer nasıl yapılacağını bilmiyorsanız. Steam'e girip oyuna sağ tıklayın ve Özellikler >Yerel Dosyalar > "Dosyaların Bütünlüğünü Doğrula" seçeneğine basın.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu komutları uygulayın.
sfc /scannow
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth

Windows Update kontrol edin. Windows arama kısmına "Windows Update" yazarsanız çıkar. Oraya basıp güncelleme olup olmadığını kontrol edin.

Şuanlık bukadar dediklerimi yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Ardından PUBG'ye girin bakalım yine aynı sorun çıkacakmı.

Tüm minidump dosyaları aynı hatadan kaynaklanmış. "xhunter1.sys" adlı dosya. Bu dosya PUBG antihile yazılımı. Sizden silmenizi isteyecektim ancak oyunda sıkıntılar doğurabilir. Şunları yapın:

PUBG'nin Steam'deki oyun dosyalarını doğrulatın. Eğer nasıl yapılacağını bilmiyorsanız. Steam'e girip oyuna sağ tıklayın ve Özellikler >Yerel Dosyalar > "Dosyaların Bütünlüğünü Doğrula" seçeneğine basın.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu komutları uygulayın.
sfc /scannow

Windows Update kontrol edin. Windows arama kısmına "Windows Update" yazarsanız çıkar. Oraya basıp kontrol edin.

Şuanlık bukadar dediklerimi yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Ardından PUBG'ye girin bakalım yine aynı sorun çıkacakmı.
dediklerinizin ikisini de dün yapmıştım ,hala aynı hatayı alıyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı