Çözüldü PUBG açmaya çalışırken mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Can Akmann

Hectopat
Bugün ek RAM ekledim ve PUBG açmaya çalışınca görseldeki sorunlar ile karşılaşıyorum. İlk görselde imleci hareket ettirmeme bile izin vermiyor, mavi ekrana geçiyor. RAM testlerimi yaptım. Sonuçlar görselde. Sadece Steam de PUBG oynayabildim. LoL de oynadım hiçbir sıkıntı olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-04-29 001300.png
    Ekran görüntüsü 2023-04-29 001300.png
    290,5 KB · Görüntüleme: 438
  • Ekran görüntüsü 2023-04-29 001317.png
    Ekran görüntüsü 2023-04-29 001317.png
    502,4 KB · Görüntüleme: 413
  • IMG_8021.jpeg
    IMG_8021.jpeg
    183,5 KB · Görüntüleme: 293
  • IMG_8022.jpeg
    IMG_8022.jpeg
    145,5 KB · Görüntüleme: 174
  • IMG_8024.jpeg
    IMG_8024.jpeg
    75,8 KB · Görüntüleme: 212
Çözüm
Çözüm biraz saçma gelecek ama, sorunu kendim ve arkadaşım yaşadığı için paylaşıyorum. Windows 10-11 Pro sürümlerinde garip bir şekilde BattlEye anticheat yazılımı kullanan oyunlarda mavi ekran sorunu var. Bende DayZ-Tom Clancy's Rainbow Six: Siege BattlEye yazılımı kullanan oyunlarında arkadaşımla sürekli mavi ekran hatası alıyorduk, Windows'u seneler önce Home sürümüne almıştım ve sorun kökten çözülmüştü. Windows 11 Home'ya da Enterprise geçersen sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

Ne demek her zaman. İyi günler.

Selam sorunu çözdüm. Sorun BattlEye anti cheat ile Windows 11'in çekirdek yalıtım güvenlik duvarı birbiriyle çakışıyormuş, internette de aratınca bunun daha düzeltilmediğini öğrendim. DayZ, PUBG gib oyunları oynamak için Windows'un güvenlik duvarının devre dısı bırakılması lazımmış.
Çözüm biraz saçma gelecek ama, sorunu kendim ve arkadaşım yaşadığı için paylaşıyorum. Windows 10-11 Pro sürümlerinde garip bir şekilde battleye anticheat yazılımı kullanan oyunlarda mavi ekran sorunu var. Bende Dayz-Rainbow Six Siege battleye yazılımı kullanan oyunlarında arkadaşımla sürekli mavi ekran hatası alıyorduk, windowsu seneler önce Home sürümüne almıştım ve sorun kökten çözülmüştü. Windows 11 Home ya da Enterprise geçersen sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

Çözüm biraz saçma gelecek ama, sorunu kendim ve arkadaşım yaşadığı için paylaşıyorum. Windows 10-11 Pro sürümlerinde garip bir şekilde BattlEye anticheat yazılımı kullanan oyunlarda mavi ekran sorunu var. Bende DayZ-Tom Clancy's Rainbow Six: Siege BattlEye yazılımı kullanan oyunlarında arkadaşımla sürekli mavi ekran hatası alıyorduk, Windows'u seneler önce Home sürümüne almıştım ve sorun kökten çözülmüştü. Windows 11 Home'ya da Enterprise geçersen sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

Ne demek her zaman. İyi günler.

Selam sorunu çözdüm. Sorun BattlEye anti cheat ile Windows 11'in çekirdek yalıtım güvenlik duvarı birbiriyle çakışıyormuş, internette de aratınca bunun daha düzeltilmediğini öğrendim. DayZ, PUBG gib oyunları oynamak için Windows'un güvenlik duvarının devre dısı bırakılması lazımmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dayz ve Pubg'yi Windows 11'de oynadım ve güvenlik duvarı açık, dediğim gibi sürümden sürüme bu değişiyor ve durum sadece windows 11'e özel değil, windows 10 pro sürümlerinde de battleye ile korunan oyunlarda mavi ekran sorunu mevcut, Windows 11'inizi home veya enterprise sürümüne çekin herhangi bir battleye kaynaklı mavi ekran hatası almayacaksınız.

Dayz ve Pubg'yi Windows 11'de oynadım ve güvenlik duvarı açık, dediğim gibi sürümden sürüme bu değişiyor ve durum sadece windows 11'e özel değil, windows 10 pro sürümlerinde de battleye ile korunan oyunlarda mavi ekran sorunu mevcut, Windows 11'inizi home veya enterprise sürümüne çekin herhangi bir battleye kaynaklı mavi ekran hatası almayacaksınız.
merhaba bendede aynı sorun var ama bende mavi ekran ilk defa yüklediğimde verdi şimdi mavi ekran vermiyor ama microsoft güvenlik duvarı hata veriyor windows 11 home single language yüklü

Oyunu başlatırken mavi ekran alanlar için, bir çok forumda "SSD, RAM, EKRAN KARTI, DRIVER" vb. şeylerden bahsedilmiş ancak aksine sadece PUBG de alınan bu hatanın donanımlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden bu hatayı alan bir arkadaşımın sorununu 3. ve 4. maddeyi uygulayarak çözdük.

1: malwarebytes.com/adwcleaner bu program ile virüs taraması yapın.
2: Windows defender harici bir antivirüs programı kullanıyorsanız engellenen ya da çakışan bir şey var mı kontrol edin.

Bilgisayarı yeniden başlatın ve oyunu açmayı deneyin. Bu işe yaramazsa aşağıdaki yöntemleri de deneyin.

3: Windows defender harici bir antivirüs programı kullanıyorsanız devre dışı bırakın.
4: Steam > Kütüphane > PUBG > Sağ tıklayıp özelliklere girin ve başlatma seçeneklerindeki kodları temizleyin.

Bilgisayarı yeniden başlatın ve oyunu açmayı deneyin.

Windows 10 güvenlik güncellemesi sonrası bu hatayı almaya başladım. Güvenlik duvarını kapatınca sorun çıkmıyor şu an. Battleye sanki hileleri engellemeyi becerebiliyormuş gibi bir de Windows güvenlik duvarı ile uyum sorunu yaşıyor olması gülünç.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı