Öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar sıkıntımı yaklaşık 1-2 aydır yaşıyorum ve beni delirtmek üzere artık. Steam PUBG'ye giriyorum oynamaya başlıyorum aniden FPS düşmesi yiyorum. Çıldırmak istiyorum FPS dropta bildiğiniz anlık takılma değil. Böyle nasıl anlatsam bilmiyorum ama oyun aniden sanki yavaş çekime geçiyor mousemi oynatıyorum 3 saniye sonra ağır ağır yavaş çekimde gibi dönüyor. Yaklaşık 10 - 15 saniye sürüyor istenirse videosunu çekip koyacağım. O yavaş çekim gibi drop yiyince işlemcimin ısısı bir anda 20 derece düşüyor. İşlemci kullanımı %80 oluyor GPU kullanımı %20'ye düşüyor. RAM'den mi diye düşünüyorum 8 GB RAM DDR3 1600 MHz sistemimi aşağıda belirteceğim format attım PC'ye yine geçmedi. Bu sorunu sadece Steam PUBG'de yaşıyorum. Evet işlemcim biraz eskidi ama hala iş görüyor diyebilirim. Şimdi gidip Ryzen anakart RAM Ryzen işlemci alınca pek bir şey değişmeyecek gibi geliyor. Çünkü param Ryzen'in en düşük işlemcisine yetecek ve benim işlemcimle neredeyse aynı gücü verecek Allah için birisi yardım etsin sıyırmak üzereyim
bu sorunu oyun içinde 1 dakikada yiyorum.
Eğer RAM'dense alayım bir tane daha rahatlıyım artık yeter.
𝐒𝐈𝐒𝐓𝐄𝐌𝐈𝐌.
𝐀𝐧𝐚𝐤𝐚𝐫𝐭: 𝐀𝐒𝐔𝐒 𝐌𝟓𝐀𝟕𝟖𝐋𝐌-𝐔𝐒𝐁𝟑.
𝐄𝐤𝐫𝐚𝐧 𝐊𝐚𝐫𝐭ı: 𝐆𝐢𝐠𝐚𝐛𝐲𝐭𝐞 𝐆𝐓𝐗𝟏𝟎𝟔𝟎 𝐖𝐢𝐧𝐝𝐟𝐨𝐫𝐜𝐞 𝐎𝐂 𝟔𝐆𝐁 𝐆𝐃𝐃𝐑𝟓.
İş𝐥𝐞𝐦𝐜𝐢: 𝐀𝐦𝐝 𝐅𝐱 𝟖𝟑𝟓𝟎 𝐗𝟖 𝟒.𝟎 𝐆𝐡𝐳 𝟏𝟔𝐌𝐛 𝐀𝐦𝟑+
𝐒ı𝐯ı 𝐒𝐨𝐠𝐮𝐭𝐦𝐚: 𝐂𝐎𝐑𝐒𝐀𝐈𝐑 𝐇𝐘𝐃𝐑𝐎 𝐒𝐄𝐑i𝐒i™ 𝐇𝟏𝟏𝟎 𝐒𝐈𝐕𝐈 𝐒𝐎ğ𝐔𝐓𝐌𝐀 𝐒i𝐒𝐓𝐄𝐌i.
𝐑𝐚𝐦: 𝐊𝐈𝐍𝐆𝐒𝐓𝐎𝐍 𝐇𝐘𝐏𝐄𝐑𝐗 𝐅𝐔𝐑𝐘 𝐁𝐋𝐀𝐂𝐊 𝟖𝐆𝐁 𝟏𝟖𝟔𝟔𝐦𝐡𝐳 𝐝𝐝𝐑𝟑 𝐑𝐀𝐌.
𝐏𝐒𝐔: 𝐓𝐡𝐞𝐫𝐦𝐚𝐥𝐭𝐚𝐤𝐞 𝐋𝐢𝐭𝐞𝐩𝐨𝐰𝐞𝐫 𝟓𝟓𝟎𝐖.
𝐊𝐀𝐒𝐀: 𝐅𝐑𝐈𝐒𝐁𝐘 𝐅𝐂-𝟗𝟐𝟗𝟎𝐆 𝟔𝐱 𝐑𝐆𝐁. 𝐑𝐈𝐍𝐆 𝐅𝐀𝐍 𝐓𝐄𝐌𝐏𝐄𝐑𝐋i 𝐂𝐀𝐌.
𝐒𝐒𝐃: 𝐉𝐚𝐦𝐞𝐬 𝐃𝐨𝐧𝐤𝐞𝐲 𝐉𝐃𝟐𝟒𝟎 𝟐𝟒𝟎𝐆𝐁.
𝐇𝐃𝐃: 𝐖𝐃 𝟓𝟎𝟎𝐆𝐁.
PUBG SSD'ye kurulu.