PUBG ekran kartı kullanımını nasıl arttırılır?

Yer
Bilecik
Sistemim:
  1. İşlemcim i5 6500
  2. Ekran kartım GTX 1060 6GB
  3. 16GB RAM
  4. Oyun SSD'ye kurulu
  5. Windows 10 Pro 64bit
PUBG'de ekran kartı kullanımı %60 ile %90 arasında değişiyor. İşlemci kullanımı %80'den aşağı düşmüyor. İşlemcim darboğaz yapıyor diye düşünüyorum ama i5 6500 GTX 1060'a darboğaz yapmaz diyor herkes. Normalde %80-%90 civarı kullansa sabit 100FPS veriyor ama %60lara düştü mü 60 FPS'ye kadar düşüyor. Ki bu da farkettiriyor. Oyun içi grafik ayarlarım, doku kalitesi, antialiasing ve view distance ultra, diğerleri very low. Screen scale 100. Bu ekran kartı kullanımımı nasıl %90'a sabitleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ekran çözünürlüğünüz düşükse veya oyun içi çözünürlük düşükse ekran kartı tam güç sağlamaz. Ekran kartına yük bindirmek için ya grafik ayarlarını yükseltin, ya da çözünürlüğü.

Screen Scale arttırınca nasıl bir değişiklik ortaya çıkıyor ?
Pek fazla fark yok. FPS artmıyor.
Ayarları yükseltin. Ekran kartına yük vermelisiniz.
Ayarlarım yeterince yüksek zaten. 144Hz monitörde oynuyorum oyunu. Ne kadar fazla FPS o kadar iyi benim için. Zaten 300-400 saat aynı ayarlarda oynadıktan, alıştıktan sonra ayarlarımı değiştirmem.
Ekran kartına yük bindirecek ayarları yükseltip deneyin.
Hangileri mesela? Doku kalitesi ve antialiasing ultrada. Gölge vs. gibi ayarları da açıp oynamam.
1920x1080 ekran çözünürlüğü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci darboğaz yapıyor olabilir mi? GTX 960M'li laptopda PUBG oynayan arkadaşlarım, bizde işlemci %30 civarı, GPU %99 kullanıyor diyorlar. Bende ise işlemci kullanımı %85'den aşağı düşmüyor. GPU kullanımı %60-90 arası sürekli değişiyor. GPU kullanımı %60'a düştümü haliyle FPS de farkedilir derecede düşüyor. Sürekli %80-85 civarı GPU kullanımı olsa 100FPS'den aşağıya düşmüyor oyun.

Son düzenleme:
Normalde ekran kartını %99 kullanarak, ona göre FPS vermesi gerekmez mi? Bende bütün oyunlarda FPS sınırı yoksa ekran kartı kullanımı sürekli %99 oluyor. Eğer oyun sistem gereksinimleri düşükse FPS ona göre yüksek oluyor. Sistem gereksinimleri yüksekse FPS de ona göre düşük oluyor. Fakat ekran kartı verebildiğinin hepsini veriyor. Sadece GTA 5'te zombi modu yaptığımda ekran kartı kullanımı ve FPS düşmüştü. Bence PUBG oyununda sıkıntı olabilir.

Evet, ben de öyle olması gerektiğini düşünüyorum. FPS sınırı oyunun kendisinde var. 144FPS'den fazla vermiyor oyun ama bu tüm oynayanlar için böyle. Arkadaşlarımın laptoplarının işlemcileri, ekran kartlarına oranla daha yüksek. Onlarda işlemci kullanımı %30-40, GPU kullanımı %99 oluyor. İşlemci darboğazından şüpheleniyorum. Benim işlemci kullanımı %85'den aşağıya düşmüyor. GPU kullanımı da çok değişken %60 ile 90 arası. Yaza doğru 8. nesil i7 işlemci almayı düşünüyorum. Anca öyle düzelecek heralde bu sorun.

Kardeşim aynı sistem bende de var aynı problemlerden muzdaribim. Baya bi araştırdım olayın özü şu GTX 1060 6G'de i5 6500 yetersiz kalıyor.
Ya işlemcin yüksek olacak yada i5 6500'e 1050,1050Tİ gibi düşük kart kullanacaksın.
Kısa bi not daha düşeyim; sadece işlemci ile ekran kartı arasında darboğaz olacak diye bir kaide yok deniyor ama bu çok az denecek derecede.

Bi not daha : i5 6500'lerde bi problem var sanırım ilk aldığım işlemci yanmıştı ve sıfırı ile değişti şimdiki'de aynı problemleri vermeye başladı Stok soğutucu yerinde CM Hyper T4 soğutucu olmasına rağmen bilgin olsun.

5 sene olmuş ama ben de aynı sorunu yaşıyorum.
6650XT ekran kartı, 5600 işlemcim 16 GB 3200MHz RAM var ama PUBG de yüksek ayarlarda sadece 60 küsur FPS alıyorum, aksiyona girince daha da düşüyor (FPS ayarını sınırsız yaptım düzelmedi)
Edit: Hatta dikkat ediyorum ultrada olsun düşükte olsun FPS 62'yi aşmıyor.

Aksiyona girince daha da düşüyor yazmıştım, ama genel bir FPS düşüklüğünden ziyade anlık bir drop giriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…