PUBG FPS düşme sorunu

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaslar PUBG'de ozellikle cok oyuncunun oldugu yerlerde FPS düşüşü yasiyorum. MSI Afterburner ile kontrol ettigimde CPU cekirdeklerinin hicbiri %80 uzerine cikmiyor ve GPU kullanimi %70 civarinda. Yani tam kapasite zorlanan bir sey yok. Isı degerleri de normal, GPU 80 derece CPU ise 60 civarinda. Sorunun optimizasyon oldugunu dusunuyorum. Sizce neyden kaynaklidir?

Sorunu oyuna bağlamak yerine sisteminizi belirtmeniz gerekiyordu. Sorunun neyden kaynaklı olduğunu ancak o şekilde bulabiliriz gibi.

Sorunu oyuna bağlamak yerine sisteminizi belirtmeniz gerekiyordu. Sorunun neyden kaynaklı olduğunu ancak o şekilde bulabiliriz gibi.
Sistemim imzamda yaziyordu o yüzden ek olarak yazmamistim. :)
Optimizasyon sorunu oyun betadan çıktıktan sonra büyük oranda azaldı. Sistem bilgilerini yazarsan yardımcı olabiliriz.
Sistemim:
CPU: Athlon 860k 4.2GHZ OC---GPU: GT 1030 2GB---ANAKART: MSI A68HM-V2 E33---RAM: 8GB Kingston 1333 MHZ (1866 MHZ OC)---PSU: High Power 350 Watt 80+ bronze ---KASA: Frisby FC-S6020B---SSD: Sandisk SSD Plus 120GB---HDD: Seagate 500GB 5400rpm

Oyun SSD de kurulu diger hicbir oyunda bole bir sorunla karsilasmadim.

Sistemim imzamda yaziyordu o yüzden ek olarak yazmamistim. :)

Sistemim:
CPU: Athlon 860k 4.2GHZ OC---GPU: GT 1030 2GB---ANAKART: MSI A68HM-V2 E33---RAM: 8GB Kingston 1333 MHZ (1866 MHZ OC)---PSU: High Power 350 Watt 80+ bronze ---KASA: Frisby FC-S6020B---SSD: Sandisk SSD Plus 120GB---HDD: Seagate 500GB 5400rpm

Oyun SSD de kurulu diger hicbir oyunda bole bir sorunla karsilasmadim.
İşlemciniz oyun tarafından kötü ve eski nesil bir işlemcidir ekran kartınız ise tüm oyunları en düşük ayarlarda kaldırabilecek bir ekran kartıdır. Değerler normal bir kaç ince ayar yaparak yada sisteminizi yükselterek sorunu çözebilirsiniz.

İşlemciniz oyun tarafından kötü ve eski nesil bir işlemcidir ekran kartınız ise tüm oyunları en düşük ayarlarda kaldırabilecek bir ekran kartıdır. Değerler normal birkaç ince ayar yaparak ya da sisteminizi yükselterek sorunu çözebilirsiniz.

NVIDIA ayarlarim maksimum performans olacak sekilde ayarli ve cogu ayar uygulama kontrolunde. Oyun ici ayarlar en dusuk sadece kenar yumusatma orta çözünürlük 1366x768 ekran ölcegi 100. nasıl bir ayara ihtiyacım var? Islemcimin biraz düşük kaldigini biliyorum fakat oleyse neden %100'e ulaşmiyor? Mesela GTA V de yeryer %95 civarina yükseliyor ve FPS düsüyor. Bu oyunda neden olmuyor?

TslGame 2018-05-20 16-36-22-832.jpg

Görüldügü gibi hiçbir şey tam yük altında degil.
Güncelleme: V-Sync kapattıgımda biraz düzeldi fakat hala aynı sorun var. Özellikle büyük şehirlerde oluyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı