PUBG GPU ve CPU kullanımı problemi

perspect1ve

Centipat
Arkadaşlar bir süredir uğraştığım ama bir şey anlayamadığım konuda sizlere danışmaya karar verdim.
Birçok oyunu oynuyorum. Bunlardan birisi de PUBG.
Kısaca özetlemek gerekirse Ultra ayarlarda da en düşük ayarlarda da yaklaşık 90 FPS alıyorum.
Ben düşük ayarlarda fakat yüksek FPS ile oynamak istiyorum yalnız CPU ve GPU kullanım değerlerim %65 civarlarında seyrediyor.
Ultra ayarlarda %90'larda olup 90 FPS verebiliyor. Fakat düşük ayarlarda yine 90 FPS verip %65'lerde hatta bayağı değişken değerlerde seyredip yine aynı FPS'yi veriyor. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayar özelliklerine bakmak isterseniz linki aşağıya bırakayım;

MYRIA Vision 25 Desktop, Intel® Core™ i7-7700 up to 4.2GHz, 8GB, 1TB, NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB, Linux.

Şimdiden teşekkürler.

FPS sınırlı olabilir. Eğer değilse Nvidia denetim masasından PUBG' ye özel ayar yapabilirsin. Ayarlar bölümünde maksimum performansı tercih et seçeneğine tıklarsan oyunda ekran kartını tam anlamıyla kullanacaktır.

Teşekkürler.. Kullandığım monitör 1080p
Fps 90 üzerine çıkıyor evet.. 110 lara kadar çıktığını gördüm nadir olsada ancak stabil değil.
Nvidia ayarları şuanda güncel olarak full performansta.
BIOS taki hyper threading özelliğine bakmak aklıma gelmedi onu da deneyeceğim.Tekrar teşekkürler

hyper threading özelliğini kapattım birde öyle denedim ama bir değişiklik olmadı malesef.
sadece 8 gb ddr4 2133 ram e sahibim bu arada . Bunun etkisi olabilir mi? Gerçi msi afterburnerda değerleri izlediğimde 7 gb kullanıyor maximum

Fps 90 üzerine çıkıyor evet.. 110 lara kadar çıktığını gördüm nadir olsada ancak stabil değil.
BIOS taki hyper threading özelliğine bakmak aklıma gelmedi onu da deneyeceğim.Tekrar teşekkürler

hyper threading özelliğini kapattım birde öyle denedim ama bir değişiklik olmadı malesef.
sadece 8 gb ddr4 2133 ram e sahibim bu arada . Bunun etkisi olabilir mi? Gerçi msi afterburnerda değerleri izlediğimde 7 gb kullanıyor maximum

Muhtemelen single channel RAM kullandığın için. Yanına aynısından bir tane daha atarsan sıkıntılarından kurtulursun sanırım.

7GB kullanmıyor aslında. Daha fazla kullanmak istiyor ama ulaşabildiği maksimum sınırda yani 7GB' da duruyor. Bir tane RAM takviyesi daha iyi iş yapar diye düşünüyorum. En azından stabiliteyi yakalarsın.

Teşekkürler. Bir tane sipariş verdim. Durumu tekrar yazarım :)
bugün aynı model 8 GB RAM geldi. Durum düzeldi GPU kullanımı 90 üzerilerine çıkıyor ve yaklaşık 40 FPS artışı oldu.
Kullanılan RAM oranı da 7500*-600 civarlarında seyrediyor. Daha önceleri maximum 7100'e kadar çıkıyordu. Tekrar teşekkürler hepinize.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı