Hem çözünürlük hem panel hocam. Ama panelin etkisi daha az, 1080P IPS de görüntü olarak fena değil. Biz IPS panele alıştığımız için diğerleri çamur gibi geliyor. Neden servise gönderdin monitörü? Konuşamıyoruz bir süredir, ben kullanmaya devam ediyorum, göze çarpmayan nokta bir ölü pikselim var, iade de almazlar diye uğraşmamıştım.
Merhaba hocam, bende upgrade edeceğim fakat BenQ Zowie XL2546k modeli ile. Araştırdığım kadarı ile bu monitörün giriş gecikmesi çok düşük ve DyAc+ özelliği çok meşhur. Şu an ASUS MG248QR kullanıyorum çok fazla input lag yaşıyorum.
Görüntüde yırtılmalar vardı biliyosun dostum sen de yaşamıştın aynı sorunu. 2 kez art arda servise gönderdim, videolu kanıtlar sundum. İkinci seferde değişim kararı çıktı. 1 ölü piksele iade almazlar mümkün değil. Ne yapsam bilemedim, her şeyi net detaylı görmek istiyorum ama giriş gecikmesi ve tepki sürelerinden de feragat etmek istemiyorum.
XL2546K'yı arkadaşım kullanıyor. Aynı özellikler daha ucuz olan XL2411K'da da mevcut olması lazım. Ama DyAc açtığında da giriş gecikmesi artıyordu sanırım. Ne zaman opsiyonel bir özellik konsa kullanmak istediğinde başka bir şeyden feragat ediyorsun maalesef. :/
Ben daha 1 hafta önce kullandım DyAc+ Premium da ama high daydı sanırım. Gerçekten çok seri ve akıcı monitör. IPS panel demişsin onu görmedim fakat, FPS oyunları için biraz problem bende IPS, ASUS VG259qm düşünmüştüm. Fakat vazgeçtim çok fazla ghosting ve ışık sızması probleminden @allmightymihawk arkadaşın birçok detaylı yorumları var XL2546K'nın konularında buna karar verdim bakalım şimdilik.
Hadi ya. :/ VG259qm öve öve bitirilemeyen bir monitör oysaki, rtings puanı da yüksek. Bundan sonra güvenmeyeceğiz o zaman incelemelerine.
TFT LCD'nin açılımı olan Thin Film Transistor Liquid Crystal Display'dir ve IPS, PLS, VA, TN, AMOLED bu kapsama altına girer. Yeni değil yani, 1956'dan beri dünyada.TN panel hala seri olmasından öneriliyor. Anladığım kadarı ile XL2546K'da yeni panel dedikleri kristal panele sahip.
TFT LCD'nin açılımı olan Thin film transistor Liquid Crystal Display'dir ve IPS, pls, VA, TN, AMOLED bu kapsama altına girer. Yeni değil yani, 1956'dan beri dünyada.