PUBG için monitör önerisi

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Gümrük Muhafaza Memuru
VX2758-2KP-MHD monitörümün servisten sıfırıyla değişim kararı çıktı ancak ellerinde olmadığından muadil bir ürün önerdiler, o da VX2705-2KP-MHD. Youtube incelemelerinde giriş gecikmesi ve tepki sürelerine baktığımda mücadeleci oyunlar için çok iyi değil gibi sanki. Bunun yanında bir de eğer istersem ücret iadesi de yapılabilir. (2799 TL) Ücret iadesi alıp 1080P IPS monitör alma düşüncem de var. Düşük giriş gecikmesine ve tepki süresine sahip bir monitör önerebilir misiniz 1080P IPS olarak? Ayrıca PUBG'de rakibi daha net görebilmek için 1440P olması mı yoksa IPS panel olması mı daha önemli? Önceki 2K IPS monitörümde gözümden hiçbir detay kaçmazdı ama şu an idarelik kullandığım 1080P VA monitörde görüntü çamur gibi geliyor. Bu durumu etkileyen boyut mu, çözünürlük mü, yoksa panel mi?

@Silinen üye aynı monitör sende de vardı dostum, sen ne yaptın?

Hem çözünürlük hem panel hocam. Ama panelin etkisi daha az, 1080P IPS de görüntü olarak fena değil. Biz IPS panele alıştığımız için diğerleri çamur gibi geliyor. Neden servise gönderdin monitörü? Konuşamıyoruz bir süredir, ben kullanmaya devam ediyorum, göze çarpmayan nokta bir ölü pikselim var, iade de almazlar diye uğraşmamıştım.

Merhaba hocam, bende upgrade edeceğim fakat BenQ Zowie XL2546k modeli ile. Araştırdığım kadarı ile bu monitörün giriş gecikmesi çok düşük ve DyAc+ özelliği çok meşhur. Şu an ASUS MG248QR kullanıyorum çok fazla input lag yaşıyorum.

Hem çözünürlük hem panel hocam. Ama panelin etkisi daha az, 1080P IPS de görüntü olarak fena değil. Biz IPS panele alıştığımız için diğerleri çamur gibi geliyor. Neden servise gönderdin monitörü? Konuşamıyoruz bir süredir, ben kullanmaya devam ediyorum, göze çarpmayan nokta bir ölü pikselim var, iade de almazlar diye uğraşmamıştım.

Görüntüde yırtılmalar vardı biliyosun dostum sen de yaşamıştın aynı sorunu. 2 kez art arda servise gönderdim, videolu kanıtlar sundum. İkinci seferde değişim kararı çıktı. 1 ölü piksele iade almazlar mümkün değil. Ne yapsam bilemedim, her şeyi net detaylı görmek istiyorum ama giriş gecikmesi ve tepki sürelerinden de feragat etmek istemiyorum.
Merhaba hocam, bende upgrade edeceğim fakat BenQ Zowie XL2546k modeli ile. Araştırdığım kadarı ile bu monitörün giriş gecikmesi çok düşük ve DyAc+ özelliği çok meşhur. Şu an ASUS MG248QR kullanıyorum çok fazla input lag yaşıyorum.

XL2546K'yı arkadaşım kullanıyor. Aynı özellikler daha ucuz olan XL2411K'da da mevcut olması lazım. Ama Dyac açtığında da giriş gecikmesi artıyodu sanırım. Ne zaman opsiyonel bir özellik konsa kullanmak istediğinde başka bir şeyden feragat ediyorsun maalesef. :/

Bulanıklık dediğiniz gibi VA panelden kaynaklanıyor, 1080p olmasından değil. Yani 2K monitörler kadar net olmasa da 1080p IPS bir monitörün keskinliği fazlasıyla yetecektir size. Sistem özellikleriniz ne kadar besler bilemem ama 2K 144 almak yerine 1080p 280 Hz düşünebilirsiniz biraz daha çıkarak.

Görüntüde yırtılmalar vardı biliyosun dostum sen de yaşamıştın aynı sorunu. 2 kez art arda servise gönderdim, videolu kanıtlar sundum. İkinci seferde değişim kararı çıktı. 1 ölü piksele iade almazlar mümkün değil. Ne yapsam bilemedim, her şeyi net detaylı görmek istiyorum ama giriş gecikmesi ve tepki sürelerinden de feragat etmek istemiyorum.

XL2546K'yı arkadaşım kullanıyor. Aynı özellikler daha ucuz olan XL2411K'da da mevcut olması lazım. Ama DyAc açtığında da giriş gecikmesi artıyordu sanırım. Ne zaman opsiyonel bir özellik konsa kullanmak istediğinde başka bir şeyden feragat ediyorsun maalesef. :/

Ben daha 1 hafta önce kullandım DyAc+ Premium da ama high daydı sanırım. Gerçekten çok seri ve akıcı monitör. IPS panel demişsin onu görmedim fakat, FPS oyunları için biraz problem bende IPS, ASUS VG259qm düşünmüştüm. Fakat vazgeçtim çok fazla ghosting ve ışık sızması probleminden @allmightymihawk arkadaşın birçok detaylı yorumları var XL2546K'nın konularında buna karar verdim bakalım şimdilik.

Ben daha 1 hafta önce kullandım DyAc+ Premium da ama high daydı sanırım. Gerçekten çok seri ve akıcı monitör. IPS panel demişsin onu görmedim fakat, FPS oyunları için biraz problem bende IPS, ASUS VG259qm düşünmüştüm. Fakat vazgeçtim çok fazla ghosting ve ışık sızması probleminden @allmightymihawk arkadaşın birçok detaylı yorumları var XL2546K'nın konularında buna karar verdim bakalım şimdilik.

Hadi ya. :/ VG259QM öve öve bitirilemeyen bir monitör oysa ki, Rtings puanı da yüksek. Bundan sonra güvenmicez o zaman incelemelerine.

Hadi ya. :/ VG259qm öve öve bitirilemeyen bir monitör oysaki, rtings puanı da yüksek. Bundan sonra güvenmeyeceğiz o zaman incelemelerine.

TN panel hala seri olmasından öneriliyor. Anladığım kadarı ile XL2546K'da yeni panel dedikleri kristal panele sahip. DyAc'da eski K'sız versiyona göre geliştirilmiş. FPS bazlı olarak baktığımız zaman hala önde. Önemli olan şu aslında VG259qm 3000 TL bandında, XL2546k 4600 TL. Bunlara rağmen değer mi o fark 🙂

TN panel hala seri olmasından öneriliyor. Anladığım kadarı ile XL2546K'da yeni panel dedikleri kristal panele sahip.
TFT LCD'nin açılımı olan Thin Film Transistor Liquid Crystal Display'dir ve IPS, PLS, VA, TN, AMOLED bu kapsama altına girer. Yeni değil yani, 1956'dan beri dünyada.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı