PUBG kasma sorunu

hftmoody

Hectopat
Oyunu 3 gün önce indirdim. Birkaç problemle karşılaştım ama çözdüm. Kasmadan normal şekilde girip oynuyordum. Ertesi gün tekrar girmeye çalıştığımda map yüklenmedi. Fare donarak hareket etmeye başladı. Oyunu kapatsam bile bilgisayar kendine gelmiyor. Reset atmak zorunda kalıyorum. Dün 7 8 kere reset attıktan sonra map biraz geç yüklendi ama bir seferden sonra diğer maçlarda sıkıntısız oynadım. Bugün yine aynısı oluyor ama çözemiyorum. PUBG'den çıkış yapmama rağmen masaüstünde fare donuyor, sesler patlıyor, hiçbir işlem yapamıyorum. Nasıl çözebilirim bu sorunu? Kasmayı atlatamıyorum. Atlattıktan sonra her şey sorunsuz.

Kullandığınız depolama biriminde bir sorun var gibime geldi.
Genede tüm donanım bilginizi yazın emin olalım sisteminiz yeterlimi.

1050 Ti Ryzen 5500 16 GB RAM var. SSD yok.
Donanımınız yeterli. Ama HDD'ye kurmuşsunuz oyunu, o sebebten ötürü kasması muhtemel. Özellikle düşük RMP hızlı bir HDD ise çok normal. Bu tarz büyük haritalı ve online oyunlar için SSD şart ne yazıkki yoksa ani droplar ve takılmalar olur. Tabi sizinki absürt bir seviye.
HDD sağlık testi yapın birde, HD Tune ve CrystalDisk kullanabilirsiniz.

Bu anormal bir kasma. Ben bu sistemde God of War: Ragnarok oynuyorum. FC 25 oynuyorum böyle bir şey olmuyor. Oyunu kapattığım halde bilgisayar da hiçbir işlem yapamıyorum. Ayarları fazlasıyla düşürdüm. Çözünürlük düşürdüm. Map hızlı biraz daha hızlı yükleniyor. Ama öyle bir kasma giriyor ki bilgisayara sesler falan patlıyor. O derece bir kasma var. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Sıcaklık falan her şey normal.

Bu anormal bir kasma. Ben bu sistemde God of War: Ragnarok oynuyorum. FC 25 oynuyorum böyle bir şey olmuyor. Oyunu kapattığım halde bilgisayar da hiçbir işlem yapamıyorum. Ayarları fazlasıyla düşürdüm. Çözünürlük düşürdüm. Map hızlı biraz daha hızlı yükleniyor. Ama öyle bir kasma giriyor ki bilgisayara sesler falan patlıyor. O derece bir kasma var. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Sıcaklık falan her şey normal.
Diğer Battle Royal oyunları ne durumda peki? Fortnite, Apex Legends gibi.
Onlarda bir sıkıntı yoksa Pubg'nın optimizasyon özürlülüğü büyük ihtimalle ozaman. Grafik Api seçimi varsa (DX11, DX12 gibi seçenekler.) farklı olanları bi de seçip oyuna girin. Yeni güncelleme ile düzeltmesini bekleyeceğiz kesin olarak sizde yoksa sorun.

Diğer Battle Royal oyunları ne durumda peki? Fortnite, Apex Legends gibi.
Onlarda bir sıkıntı yoksa Pubg'nın optimizasyon özürlülüğü büyük ihtimalle ozaman. Grafik Api seçimi varsa (DX11, DX12 gibi seçenekler.) farklı olanları bi de seçip oyuna girin. Yeni güncelleme ile düzeltmesini bekleyeceğiz kesin olarak sizde yoksa sorun.
bende aynı sorunu yaşıyorum oyun çok kasıyor apex ve fortnite da 150 fps üstü görüyorum ama pubg 30 40 arası hatta bazen 1 e bile düşüyor 3050 ti 64 gb ram i5 12. nesilim var
ssdye kurulu

bende aynı sorunu yaşıyorum oyun çok kasıyor apex ve fortnite da 150 fps üstü görüyorum ama pubg 30 40 arası hatta bazen 1 e bile düşüyor 3050 ti 64 gb ram i5 12. nesilim var
ssdye kurulu
Dediğim gibi farklı DirectX sürümlerini deneyin, şahsen RX 480 ile hiçbir sorun yaşamıyordum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı