PUBG Lite Donanım kimliği yasaklaması

iGY 6

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2015
Mesajlar
1.890
Makaleler
2
Çözümler
26
Yer
Miami, FL
Konuyu özetlemem gerekirse PUBG Lite destek ekibi oyunculara ikinci sınıf insan muamelesi yapıyor. Ezbere kopyala yapıştır cevaplar veriyor. Daha önce resmi kurumlarda görev yaptığımdan biliyorum, evet bir prosedürü oluyor bu işin. Belirli kalıplar içerisinde cevap yazmak zorundalar ancak en azından yazdığımız yazıyı tamamen okuyup anlamaları da gerekiyor.

Arkadaşım 20 Mayısta ikinci el masaüstü bilgisayar satın aldı. Windows 10 1903 sürüm temiz kurulumunu bizzat ona kendim yaptım. Lisans satın aldık, gerekli güncelleştirmelerini yaptık. 3 gün sonra 23 Mayısta PUBG Lite Türkiye açıldı. Aynı gün birlikte oyuna başladık. Başlarda arkadaşımı sürekli 5-10 dakika olduğunda oyundan atıp "You cannot play this device anymore" hatası alıyordu. Bağlantı problemiyle alakalı olduğunu düşünüyorduk ama bu olay rutine bağlanınca aldığımız hatayı çeşitli yerlerde araştırdık. Daha 1 tam maç tamamlayamayan arkadaşım donanım kimliği yasaklaması almış.

Oyunun açıldığı ilk gün doğrudan destek bileti oluşturduk, konuyu özetledik. Bu destek biletinden 1 gün sonra kendi kişisel Facebook hesabım üzerinden süreci hızlandırmak, sonuca ulaştırmak adına ben de mesaj attım. Bu mesajda problemden bahsettim ancak herhangi bir kişisel bilgi, hesap adı, e-posta adresi vb. bilgi vermedim. Bana bu sabah verilen cevapta bir ihlal gerçekleştirdiğimizi ve bu yüzden ban yediğimizi söylediler. Ama ben daha kişisel bilgi dahi vermedim keza hesap bana bile ait değil nereden anladınız ya da neyi kontrol ettiniz böyle bir kanıya vardınız? Birebir aynı cevabı kopyalayıp arkadaşımın açmış olduğu destek biletine de 6. günün sonunda attılar.

Güvenlik nedeniyle de aldığı cezanın neyden kaynaklandığını söyleyemiyorlarmış. Daha 1 maç bile tamamlayamayan bir oyuncu donanım kimliği uzaklaştırması alacak kadar neyi ihlal etmiş olabilir? Sanırım oyun ücretsiz olduğu için ve oyuncuların bu oyuna para vermediğini göz önünde bulundurarak verdikleri hizmetin kalitesini özellikle kendileri düşürüyor. Facebook resmi sayfasında paylaşılmış gönderilerin altına gelen yorumlarda da bu yaşadığım olayın benzerini yaşayanlar var. İnsanlar daha hesap adı, e-posta adresi vermeden nasıl aldıkları cezanın yüzde yüz doğru olduğunu anlayamıyorlar. Çünkü kontrol dahi edilmiyor :)

Destek ekibinin konudan uzaklığı
 

Dosya Ekleri

  • ss.png
    ss.png
    43,1 KB · Görüntüleme: 167
  • ss2.png
    ss2.png
    15,5 KB · Görüntüleme: 169

Yeni konular

Geri
Yukarı