PUBG Mobile Telefonlara Zarar Vermekte

Bilgilendirme için teşekkürler 👍 Cidden zarar veriyor telefona bende de olmuştu ama şimdi tam emin oldum. (telefonum G2 değil, buradan her telefonda olabileceği anlaşılıyor 👍)
 
Vestel venüs E3 ile PUBG Mobile deneyimim gayet güzel. Birkaç aydır oyunu oynuyorum telefonda sorun oluşmadı hiç ne yavaşlama ne donma. Zaten donanımı sınırda olduğu için 30FPS görmekte zorlanıyor telefon ama ben Ultrada 481748283 FPS hastası olmadığım için rahatça oynuyorum.
 
Batarya oyle yada boyle bir omru vardir. Herhangi bir oyun acsanda aynisi olur. Ozellikle sistem gereksinimi cok olan oyunlar. Sadece PUBG bozuyor demek yanlis olur. J7 Core ile ilk ciktigindan beri oynuyorum. Batarya ayni degisen bir sey yok. Ayni sure gidiyor. PUBG batarya bozmaz yuksek gereksinimli uygulamalar yipratir dogal olarak.
Bu gibi oyunları telefonda oynarken bir yerleriniz ağrımıyor mu? Oyun ağır, oynadığınız cihazlar oyunu kaldıramıyor. Bir maddeye dayanım gücünden daha yüksek güç yüklersen sonuçlarına katlanırsın.

Başlık bence de clickbait gibi olmuş. Başlıkta kullandığınız telefon modelini belirtin. Her telefonda aynı tepkiyi verecek diye bir şey yok.
Yataga uzanarak oynuyorum. Sol tarafima yatarak oynadigim icin sarja takili oynamam gerekiyor bazen bundan dolayi biraz dirsegim ve bacagim agriyor. :)
 
Sararma olayı LG G2 serisinde çok fazla şikayet alan bir konu ve sonraki serilerde de şikayet edenler olmuştu. Aynı sıkıntı Asus 1.Nesil Zenfone 5 serisinde de çok fazla yaşanan bir mevzu. Ben Asus Zenfone 5 kullanıyorum. Clash of Clans oyununu oynarken ısınmadan kaynaklı sararma çok fazla ortaya çıkıyordu. Oyun oynamadığım zamanlarda sararma yavaş yavaş geçiyor. Telefondan oyun oynamıyorum artık :)
Bu yorumdan sonra samsung'a kizmayacagim. :D
 
@THE_MILLER Konu ile alakalı bir şey soracağım. Telefonun şarjı %80 e kadar yapıldığında 0,10 şarj döngüsü yaparken %50 ye kadar şarj etmek 0,1 şarj döngüsü yapıyor. Yani tam batarya kapasitesinin yarısı kadar şarj etmek daha sağlıklı mı oluyor? 2 senelik K5 Note sağlığı %95 çıktı. Pubg günde 2-3 saat oynuyorum. Bu zamana kadar şarj %100 olana kadar şarj ettim.
370179
 
@Pitbull ,

Tam şarj etmenizde herhangi bir sorun yok. Uygulama ve bazı kaynaklar %80 şarj yapılmasını önerse de telefon üreticileri bu konuda öyle bir şey dememekte. Sadece şarj ettiğinizde %100 olduktan sonra uzun süreli tutmayın deniliyor. %100 şarj olduktan sonra çıkarmanıza gerek yok denilse de aslında telefon bir miktar arkaplanda enerji kaybedip tekrardan almakta. Bu da batarya ömründe azalmaya neden olmakta. Yapay zekalı AI şarj özellikli cihazlarda bu tür durumların önüne geçmek amaçlı sizin şarj ederken ki geçen süreyi hesaplıyor. Örneğin gece takıp sabah alıyorsanız %80'e kadar biraz hızlı şarj edip sonrasında %100'e kadar sizin uyanma veya telefonu çekmenize yakın sürelerde yavaş şarj ederek daha uzun süreli batarya kullanımını sağlıyor. Asus ve Casper'ın güncel telefonlarında bu özellik var.

%100 olana kadar şarjda uzun süre tutmadığınız sürece şarj edin. Telefonu bu süreçte kullanmayıp aşırı ısınmasına neden olmayın yeterli.

Bazı cihazlar PUBG gibi oyunlara daha optimize iken bazılarında değil. Yorumlarda özellikle iPhone'larda bu tür durumların olmadığı belirtilmiş ki haklılar da.

Ayrıca AccuBattery'i biraz daha uzun süre kullanmanızı öneririm. Sağlıklı sonuçlar için en az bir haftalık şarj deşarj gerekiyor.
 
Telefonum P30Lite, sezon 16'da oynayamaya başladım. Bataryası eskisi kadar iyi değil, çok fark yok evet mesela eskiden PUBG oynarken 40 dakikada %90 oluyordu, simdi %88 ama eğer oynayacagım diyorsanız günde 3 kereden fazla oynamayın PUBG. Oynarsanız bataryanız 2 yıl iyi gider zaten ortama telefon kullanicisıysanız hadi 3 yıl deyin, batarya bozulursa değiştirirsiniz. Benim aklımdaki soru batarya dışında sorun yaşayan var mı aranizda?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı