PUBG Mobile'da emülatör ayarları nasıl olmalı?

Görev Yöneticisine girip Sanallaştırmanın açık olup olmadığına bakın. Değilse BIOS'tan Virtualization Technology kısmını Enable yapıp kaydetmeniz yeterlidir.
Sanallaştırma işi tamamsa Gameloop ayarlarına geçelim.
Gameloop Temel ayarlar
saaa.png



Gameloop Motor Ayarları

saa2.png
saa3.png

Siz işlemciyi 4 veya Otomatik yapabilirsiniz. Hoşunuza gitmezse 8'de deneyebilirsiniz. Oynatma Cihazı ve Kayıt Cihazı kısımları cihazınızdaki Hoparlör/Kulaklık/Mikrofon ile ilgili. Genellikle Windows'ta o an ne kullanılıyorsa otomatik onlar seçilmiş oluyor.
Gameloop Model Ayarları
saaa4.png

Gameloop Oyun Ayarları

saa5.png

Bu ayarları da yaptıktan sonra oyuna giriş yapın. Girişte kaynak paketi falan sorarsa HD olanı indirin. Ardından oyun içi ayarlar kısmına gelin.
FPS Ayarı
90 FPS görünmüyorsa model ayarını değiştirip tekrar deneyin.
saa6.png

Kontrol Ayarı

saa7.png


Kontrolleri özelleştir kısmına gelince emülatör penceresinden tuş atama ayarlarını açın. Sağ tarafta Smart 1080P olanı seçin ve ilgili tuşların oyun içi kontrolleri özelleştir bölümündeki butonların üzerinde olduğundan emin olun. Eğer farklı bir konumdalarsa sağ alttan Sıfırla butonunu seçin ve tekrar kontrol sağlayın. Başarılı ise Kaydet butonuna basın. İşe yaramazsa tuş atama modunu 720P olarak değiştirin ve ardından tekrar 1080P Smart şeklinde seçip kaydedin. Bu yöntem de işe yaramazsa oyun içi kontrolleri özelleştirdiğiniz bölümde emülatör penceresinden tuş atama ayarlarını açmadan önce oyun içi kontrolleri sıfırlayın. Ardından paragrafın başına dönün.

Kontrol Özelleştirmesi

saa8.png

Tuş atamalarını yaparken emülatör penceresinin tam ekrana yakın bir oranda olmasına(ekranı kapla butonu) dikkat edin. Oyuna girerken masaüstü çözünürlüğünüz de 1080p olsun. Tüm ayarlamaları doğru yaptığınızdan eminseniz düzgün çalışması gerekir. Son olarak daha önceki yüklemenizde derin temizlik yapmadıysanız Everything gibi bir arama aracı ile Pubg Mobile, Gameloop ve Tencent adına(bağlantılı başka uygulama kullanmıyorsanız) ne varsa silmenizi, temiz bir emülatör kurulumu yapmanızı öneririm. Programı kullanmak isterseniz Voidtools dağıtımı bir program. Kendi sitesinden indirebilirsiniz. Programda "pubgm, tencent, gameloop, txgameassistant ve txgadcc" kelimelerini aratıp ilgili dosyaları silmeniz yeterli olacaktır. Bu noktada dosyaların yer aldığı dizinlere de dikkat etmenizi öneririm.
 
Görev yöneticisine girip sanallaştırmanın açık olup olmadığına bakın. Değilse BIOS'tan virtualization Technology kısmını enable yapıp kaydetmeniz yeterlidir.
Sanallaştırma işi tamamsa GameLoop ayarlarına geçelim.
GameLoop temel ayarlar.
Eki Görüntüle 1627908

GameLoop motor ayarları.

Eki Görüntüle 1627910Eki Görüntüle 1627915
Siz işlemciyi 4 veya otomatik yapabilirsiniz. Hoşunuza gitmezse 8'de deneyebilirsiniz. Oynatma cihazı ve kayıt cihazı kısımları cihazınızdaki Hoparlör/Kulaklık/Mikrofon ile ilgili. Genellikle Windows'ta o an ne kullanılıyorsa otomatik onlar seçilmiş oluyor.
GameLoop model ayarları.
Eki Görüntüle 1627920
GameLoop oyun ayarları.

Eki Görüntüle 1627922
Bu ayarları da yaptıktan sonra oyuna giriş yapın. Girişte kaynak paketi falan sorarsa HD olanı indirin. Ardından oyun içi ayarlar kısmına gelin.
FPS ayarı.
90 FPS görünmüyorsa model ayarını değiştirip tekrar deneyin.
Eki Görüntüle 1627928
Kontrol ayarı.

Eki Görüntüle 1627931

Kontrolleri özelleştir kısmına gelince emülatör penceresinden tuş atama ayarlarını açın. Sağ tarafta Smart 1080p olanı seçin ve ilgili tuşların oyun içi kontrolleri özelleştir bölümündeki butonların üzerinde olduğundan emin olun. Eğer farklı bir konumdalarsa sağ alttan sıfırla butonunu seçin ve tekrar kontrol sağlayın. Başarılı ise kaydet butonuna basın. İşe yaramazsa tuş atama modunu 720p olarak değiştirin ve ardından tekrar 1080p Smart şeklinde seçip kaydedin. Bu yöntem de işe yaramazsa oyun içi kontrolleri özelleştirdiğiniz bölümde emülatör penceresinden tuş atama ayarlarını açmadan önce oyun içi kontrolleri sıfırlayın. Ardından paragrafın başına dönün.

Kontrol özelleştirmesi.

Eki Görüntüle 1627932
Tuş atamalarını yaparken emülatör penceresinin tam ekrana yakın bir oranda olmasına(ekranı kapla butonu) dikkat edin. Oyuna girerken masaüstü çözünürlüğünüz de 1080p olsun. Tüm ayarlamaları doğru yaptığınızdan eminseniz düzgün çalışması gerekir. Son olarak daha önceki yüklemenizde derin temizlik yapmadıysanız everything gibi bir arama aracı ile PUBG Mobile, GameLoop ve Tencent adına(bağlantılı başka uygulama kullanmıyorsanız) ne varsa silmenizi, temiz bir emülatör kurulumu yapmanızı öneririm. Programı kullanmak isterseniz voidtools dağıtımı bir program. Kendi sitesinden indirebilirsiniz. Programda "pubgm, Tencent, GameLoop, txgameassistant ve txgadcc" kelimelerini aratıp ilgili dosyaları silmeniz yeterli olacaktır. Bu noktada dosyaların yer aldığı dizinlere de dikkat etmenizi öneririm.

Çok teşekkürler birazdan deneyeceğim.

Hocam bir de ben önceden de kurmuştum silmiştim ben geçmiş dosyaları sildim diye biliyorum yoksa derin temizliğe gerek var mı?
 
Görev yöneticisinde performans sekmesinde yazar.

Şimdi buldum etkinmiş tekrardan teşekkürler ayarlara geçebilirim şimdi.

@love set us free hocam öncelikle günaydın dün denedim nedense PC oyunları gibi değildi havadayken 40, 50FPS atlayınca da 80 FPS faalan var gibi. Bu normal mi acaba?
 
Son düzenleme:
Şimdi buldum etkinmiş tekrardan teşekkürler ayarlara geçebilirim şimdi.

@love set us free hocam öncelikle günaydın dün denedim nedense PC oyunları gibi değildi havadayken 40, 50FPS atlayınca da 80 FPS faalan var gibi. Bu normal mi acaba?

PUBG Mobile PC için üretilmiş bir oyun degıl zaten, sistemin ne kadar iyi olursa olsun sadece 20 FPS civarı etkıler 80 şu an ıcın normal bence.
 
Merhabalar,
Sistemimde 3060 ti ekran kartı, Amd Ryzen 7 5800x3D işlemci ve 4x8 3600mhz ram kullanıyorum ama şu oyunu youtuberlar gibi akıcı oynayamıyorum. 1080p IPS 270 hz monitörüm var. Benim nasıl ayar yapmam lazım? Bu oyunu youtuberlar gibi akıcı oynamam için ne yapmam lazım? Benden düşük sisteme sahip bu şekilde akıcı oynayanlar var. Ne denediysem ne yaptıysam olmadı. F9 ayarlarınıda yaptım ama yok. Biri bana anlatabilir mi? Sinirlendim sildim, tekrar kurmayı planlıyorum rehberlik eden olursa
 

Geri
Yukarı