PUBG Overclock sonrası Crash hatası

Giles

Hectopat
Ekran kartım: EX-GTX1050-2G
İşlemci: i3 6098P

PUBG'de bu değerlerde oynarsam sıkıntı olmuyor.

1.PNG

Bu değerlerde oynayınca bazen lobide bazen oyun içinde crash hatası alıyorum

2.PNG

Hata da bu

3.PNG

+20 +40 değer artınca Crash hatası geliyor ve bu sadece PUBG'de oluyor. Başka herhangi bir oyunda sıkıntı çıkmadı. Nedeni nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
PUBG de aynı hatayı bende alıyorum hocam ben kendi açımdan şöyle bir çözüm buldum önce +50 yapıyorum sonra 1 2 el atıyorum sonra +100 yapıyorum öyle de 1 2 el atıyorum daha sonra istediğim O.C. ye alıp oynuyorum.

Çekirdek hızı ilginç bir şekilde +130 un üstüne çıktığında ya oyun açılırken yada oyun ortalarına doğru crash hatası alıyorum
VRAM'e biraz fazla yüklenmiş olabilirsiniz. Onu +400 yaparak deneyin. GPU'yu da +100 yapın. Oyun içinde hangi frekansta çalışıyor GPU?
Dediğiniz değerlerde yaptığımda çekirdek hızı 2050mhz de çalışıyor ama buna gerek yok ki zaten ilk attığım fotoğraftaki değerlerde stabil çalışıyordu benim sorduğum soruyu anlamamışsınız
+20 +40 değer artınca Crash hatası geliyor ve bu sadece PUBG'de oluyor. Başka herhangi bir oyunda sıkıntı çıkmadı. Nedeni nedir?
Asıl sorum bu

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence kartınızı O.C. ye ihtiyacı yok. Zaten PUBG de O.C. yapılmasına izin vermiyor. Şuan 60 FPS üstünü görüyorsunuzdur zaten bence uğraşmanıza gerek yok derim boşuna CRASH hatası alarak kendinizi oyundan soğutmayın zaten oyundan soğutan hileciler dolu.

PUBG nin bir sorunu daha işte O.C. yapılınca CRASH hatası veriyor. Arkadaşıma da denettirdim önce bende inanamamıştım ama O.C. yapınca oyun CRASH hatası veriyor.
Ben bu sorunuma şöyle çözüm buldum önce 50 Mhz artırıyorum sonra 100 Mhz sonra istediğim değere alıp oynaya biliyorum. Değerleri artırmadan önce hiç O.C. yapmadan bi el atıyorum sonra O.C. yapıyorum ve bir el daha atarak O.C. yapmaya devam ediyorum.

Ben bu konu üzerine dün akşam bir deneme yaptım ve bir sorun ile karşılaşmadım. GTX 1060 2 GHz'de stabil olarak çalıştı ve bir sorun olmadı.

Hız aşırtma yaparken ilk önce kartın limitlerini öğrenmeniz gerekiyor. Furmark gibi yazılımlar ile hangi değerlerde stabil şekilde çalıştığını tespit edip ona göre uygulamalısınız hız aşırtmayı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı