PUBG Overclock sonrası Crash hatası

Ben bu konu üzerine dün akşam bir deneme yaptım ve bir sorun ile karşılaşmadım. GTX 1060 2 GHz'de stabil olarak çalıştı ve bir sorun olmadı.

Hız aşırtma yaparken ilk önce kartın limitlerini öğrenmeniz gerekiyor. Furmark gibi yazılımlar ile hangi değerlerde stabil şekilde çalıştığını tespit edip ona göre uygulamalısınız hız aşırtmayı.
2. değerleri Furmarkta denedim gayet stabildi

Çok fazla OÇ yapmışsın.
Overçlock nedir, overclock o. Alttan alttan hakaret etmeyelim.
Fazla overclock yapmışsınız bence, 2000MHz nedir ya ? Elinizdeki kart 1050 Ti bile değil. 1050 Ti'nin maksimum clock değeri bile 1750MHz iken elinizdeki GTX 1050, o kadar overclock yapmamalısınız bence.

Aynı sorun bende de vardı. Sistemim r7 2700x, gtx 1070, Asus Tuf450m plus ve 8x2 3000mhz ram. Ram' ler 2400 de çalışıyordu. Bende Ram leri 2933 ve işlemcinin 3700 olan mhz sini de 4000 e çıkardım. Fakat pubg sürekli crahs veriyordu. Bir kaç kombinasyon denedim. Şuan işlemci 3800mhz ve Ram lerim 2666 da çalışıyor. Bir sıkıntı yok. Ancak 3000mhz olan Ram lerimin 2666 da çalışması beni sinir ediyor.

Anakartımda bulunan O.C Genie özelliğini aktif ettiğimde PUBG da crash hatası yiyiorum sebebi ne olabilir ? İşlemcim i5 4690k 3.50 ghzden 4.00 a çıkıyor.Sıcaklık değerimde yük altına 60 derece anlamadım gerçekten O.C Genie özelliğini kapatınca crash fln yemiyorum.

Konu inceden hortlamış gibi olacak ama yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar için bir öneri olacaktır. 2 hafta önce sistemimi güncelledim.Özellikler şu şekilde;

İşlemci : AMD Ryzen 5 2600
Anakart : Gigabyte B450 Aorus PRO
Ram : Corsair Vengeance LPX 2x8 GB 3200 MHZ
Grafik : RX 570 4 GB

PUBG'yi yükledim. Oyun içinde sürekli crash alıyordum. Tabiki RAM'leri kendi frekansı olan 3200 MHZ seviyesine ayarlamıştım BİOS üzerinden. Defalarca Windows kurdum, çeşitli yazılımlarla uğraştım indir kaldır derken. RAM'lere yapmış olduğum O.C.'yi kapattım. Ve şuan Crash almıyorum. Bu da burada dursun sorun yaşayan arkadaşlar bu yöntemi de bir denesinler. Herkese iyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı